вівторок, 21 січня 2020 13:47

Автокомпанія почалася з виробництва швейних машинок

Автор: beyond.ua
  Засновник компанії Адам Опель
Засновник компанії Адам Опель

21 січня 1862 року Адам Опель заснував в німецьком Рюссельхайме фірму з виробництва швейних машинок.

Завдяки успішному веденню справ, у 1877 році Опель почав виробляти і велосипеди. Після смерті засновника у 1895 році його п'ятеро синів вирішили випускати автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанат перегонів заснував власну автокомпанію

Перший одноциліндровий автомобіль Opel був далекий від досконалості. Для того, щоб завести розташований під сидінням мотор доводилося вручну розкручувати маховик. Зважаючи на всі незручності, конструкція погано продавалася.

У 1900 році брати уклали контракт з французьким автозаводом Darracq. Через два роки в Німеччині представили Opel Darracq, повністю зібраний у цій країні. Справи фірми пішли вгору. Після сім'я Опель вирішила розробляти власні машини.

Автор: avtonov.svoi.info
  Перший автомобіль братів Опель
Перший автомобіль братів Опель

Після того, як у 1906 році закінчився контракт з французами, брати мали вдале підприємство. Вони одними з перших впровадили у Європі складальний конвеєр. Транспортні засоби Opel передвоєнного періоду не мали розкішного зовнішнього вигляду, проте були якісно зроблені.

У 2020 році компанія Adam Opel AG є найбільшою філією General Motors в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Автокомпанія почалася з виробництва швейних машинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі