четвер, 06 грудня 2018 18:41

Авто на євробляхах масово залишають у словацькому селі

Авто на євробляхах масово залишають у словацькому селі
У селі зібралося більше сотні автівок. Фото: "5 канал"

У словацькому селі Вубля біля кордону з Україною покинули більше сотні старих автомобілів з іноземною реєстрацією.

Місцеві мешканці припускають, що це машини українських заробітчан, за які вони повинні були внести заставу на митниці після введення нових правил розмитнення, повідомляє "5 канал".

"Екологічна служба Словацької республіки не дозволить на такий несанкціонованій незаконній стоянці тримати довго машини. Навіть боюся про це думати. Я дійсно не сплю, я дійсно переживаю, не хочеться порушувати жодних законів", - розповіла жителька села Світлана Чіптас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада дозволила ввозити машини будь-якого віку

Автомобілі почали кидати з ночі на 25 листопада. Місцева влада не знає, що з ними робити.

"Ходіть після обіду по селу і немає жодного, а вранці там уже стоять припарковані авто. І ви навіть не знаєте, звідки вони взялися і хто їх туди вночі пригнав. Це одна з проблем. Інша в тому, що ці автомобілі часто розбирають на запчастини. Тобто частини автомобіля зникають, а сам кузов у ​​нас в селі залишається валятися як лом або сміття", - каже староста села Надєжда Сіркова.

Майже 2 тижні тому набули чинності закони щодо автомобілів на іноземній реєстрації. Першу євробляху розмитнили на чернівецькій митниці. Розмитнення Renault Logan на німецьких номерах обійшлося його власникові 49,3 тис. грн. За 3 місяці митне оформлення склало б 83,8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Авто на євробляхах масово залишають у словацькому селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі