вівторок, 23 липня 2019 14:13

Які автомобілі обирають українські таксисти

Таксисти висувають досить жорсткі вимоги до робочого транспорту, він повинен бути економічним, зручним для пасажирів і дешевим в обслуговуванні. Понад десять років рейтинг найпопулярніших автомобілів серед таксистів практично не змінюється. У 2018 і в першій половині 2019 року аналітики відзначили деякі зміни, продиктовані не тільки водіями транспорту, а й пасажирами.

 

Надійність і простота

Таксисти підходять до вибору робочого автомобіля максимально раціонально. Найважливішими характеристиками вважаються паливна економічність, надійність ходової та двигуна. Зазвичай в таксі зустрічаються автомобілі B-класу. Згідно з опитуваннями, рейтинг таких авто сформований наступним чином:

1. Daewoo Lanos - 30% голосів;
2. Daewoo Sens - 11% голосів;
3. ВАЗ 2109 - 10% голосів;
4. Chevrolet Aveo - 8% голосів;
5. Lada-2106 - 7,8% голосів.

Залишок голосів рівномірно розподілився між Chevrolet Lacetti, Volkswagen Passat B5, Renault Logan, Ford Focus II, Renault Logan, Daewoo Nexia. Таксисти з великих міст залишають позитивні відгуки про Nissan Leaf. Кращим варіантом, який поєднує в собі доступність, надійність і комфорт, визнана Skoda Octavia II.

Таксист і пасажир

Крім вище згаданих вимог до робочого автомобілю, таксисти приділяють чимало уваги запчастинами. Чим доступніші запчастини для робочого автомобіля, тим краще. Простота в обслуговуванні доповнює список
переваг транспорту. Таксисти також звертають увагу на такі параметри авто:

● Ергономіка і комфортність;
● Можливість установки газобалонного обладнання;
● Статусність.

Практично всі можливі вимоги задовольняє транспорт німецьких, японських і американських концернів. Статусність і ергономічність автомобілів як і раніше є каменями спотикання між таксистами й пасажирами. Багато пасажирів висловлюються негативно про Daewoo і ВАЗ (лідери рейтингів), але залишаються задоволеними автомобілями Chevrolet, Volkswagen, Nissan і Renault. Аналітики впевнені, що саме статус автомобіля вважається причиною, по якій служби таксі доповнюють автопарк дорогими іномарками.

Зараз ви читаєте новину «Які автомобілі обирають українські таксисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі