понеділок, 10 вересня 2018 18:20

Як убезпечити дітей в автомобілі

Як убезпечити дітей в автомобілі
Дитяче автокрісло знижує смертність. Фото: vseproauto

З початку року в Україні у ДТП загинуло 64 дитини. 1,5 тис. - отримали травми.

Попри статистику в нашій країні досі немає покарання за порушення правил перевезення дітей в автомобілях, йдеться у програмі "ДЖЕДАІ" на каналі "2+2".

Фахівці нагадали 3 правила, які могли б врятувати життя дитини під час ДТП:

1. Використання спеціалізованого автокрісла для дітей

Використання автомобільних крісел на 54% знижує дитячу смертність. Ризик травмування - на 70%.

"Ззвичайні автомобільні паски не можуть гарантувати захист пасажира, зріст якого нижчий 150 сантиметрів. Тобто це діти до 12-13 років. В країнах Європи за порушення такої норми карають штрафами до 200 євро", - розповідає кореспондент програми Богдан Лазука.

В Україні таких штрафів не має.

2. Положення малюків по відношенню до напрямку руху

У країнах Європи діє норма, яка зобов'язує перевозити дітей вагою до 9 кг кілограмів у кріслі. Воно повинно бути закріплене у протилежному напрямку по відношенню до руху автомобіля.

"Це допомагає убезпечили під час зіткнення або різкого гальмування голову та шию малюків. Категорично заборонено встановлювати крісло на передньому сидінні автомобіля", - зазначають "ДЖЕДАЇ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун сказала, як вибрати дитяче автокрісло

3. Вибір автомобільного крісла

В Україні не нормуються стандарти для дитячих автомобільних крісел. Тому на ринок потрапляє багато неякісної продукції. На кріслі має бути помаранчева наліпка із повідомленням про відповідність UNECE R44/04.

Виробник Maxi-Cosi почав продавати у Великобританії перше в світі дитяче автокрісло, обладнане подушками безпеки. Автокрісло розроблено у співпраці з французькою компанією Helite, що спеціалізується на створенні мобільних подушок безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Як убезпечити дітей в автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі