четвер, 02 липня 2020 17:00

Як не перегріти двигун у пекельну спеку - 6 дієвих порад

Як не перегріти двигун у пекельну спеку - 6 дієвих порад
Як запобігти перегріву двигуна в старій машині - 6 порад фото: avtopogliad.com.ua

Коли температура повітря підвищується понад +30°С, ризик перегріву двигуна зростає. Особливо в заторах і серед машин із великим пробігом. Одна з найчастіших причин перегріву двигуна - вихід з ладу термостата чи радіатора. Перегрів силового агрегата негативно впливає на властивості двигуна й може призвести до дорогого ремонту.

Пропонуємо 6 дієвих порад, що допоможуть не перегріти двигун у спеку.

1. Контролюйте стан радіатора.

У випадку, коли рідина протікає із радіатора, варто бути готовим до перегріву в пробках. Бо за високих температур вона витікатиме швидше, а в далекій дорозі може взагалі закінчитися. Також потрібно перевіряти, чи радіатор не забився брудом - тоді не буде доступу повітря.

2. Міняйте через кожні 5-7 років пробку розширювального бачка охолоджувальної рідини

У кожній пробці є клапан. З часом він перестає працювати й тиск у системі підвищується. Це провокує появу протікання там, де є найдрібніші щілини.

3. Огляньте шланги

Шланги системи варто оглянути на місцях з'єднання. Найчастіше протікання рідини відбувається там, де шланги з'єднуються з термостатом або радіатором.

4. Перевірте місця пробок і з'єднань

Ущільнювачі мають бути без тріщин і не вологі. Якщо з'єднання погано зафіксовані, із системи витікатиме тосол.

5. Слідкуйте за рівнем охолоджувальної рідини.

У кожному розширювальному бачку видно рівень рідини, яка охолоджує двигун. Вона не має бути влітку на мінімальному рівні або нижче нього. Якщо калюжа назбиралася під машиною під час стоянки - потрібно залити води і відправитися до майстра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які основні помилки допускають водії при оплаті штрафу

6. Прислухайтеся до роботи вентилятора.

У кожній сучасній машині вентилятор вмикається тоді, коли температура двигуна досягає вищого рівня. У випадку перебоїв із запуском вентилятора силовий агрегат перегріватиметься. Найчастіше ці проблеми виникають через погані контакти дротів.

Зараз ви читаєте новину «Як не перегріти двигун у пекельну спеку - 6 дієвих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі