четвер, 28 квітня 2016 12:08

Як навчитися правильно їздити - поради експерта

Як навчитися правильно їздити - поради експерта
фото: yourcar.life

Автоновачки стикаються з низкою проблем під час перших виїздів. Але всі труднощі виникають через страх і нерозуміння дій інших учасників дорожнього руху.

"Перш за все, треба навчитися відчувати габарити автомобіля і довести до автоматизму усі рухи", - радить Gazeta.ua Михайло Горбачов, автогонщик, інструктор i автор книг про безпечну їзду.

"Бачити капот свого автомобіля зовсім не обов'язково. Не треба дивитися прямо перед ним, намагаючись спрямувати його по центру дороги або між машинами. Ваші руки на підсвідомому рівні повертають кермо в потрібному місці і на потрібний кут так, щоб машина їхала за вашим поглядом. Навчитися водити машину - це навчитися правильно вести свій погляд. Тобто дивитися туди, куди ви хочете їхати", - каже Михайло Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 правил водійської майстерності, яким не вчать в автошколі

Також важливий фактор, який веде до помилок недосвідчених водіїв - це страх. Новачки бояться перешкодити комусь із інших водіїв. Вони сильно хвилюються, коли невдало рушають на світлофорі.

"Щоб позбутися страху, я раджу зупинившись на світлофорі в групі автомобілів просто вимкнути двигун і ввімкнути "аварійку" якраз в той момент, коли засвітиться зелене світло. У цей момент потрібно зберігати спокій. Тоді страх поступово пройде. У кожного автомобіля може вимкнутись мотор. В цьому нема нічого жахливого. Виконавши цей простий психологічний тест кілька разів, ви зауважите, що панічний страх комусь перешкодити на дорозі у вас зник. Тож ви перебуваєте за кермом у стані спокою і повної концентрації уваги", - додав Горбачов.

Коли вже водій відчуває габарити, він повинен навчитися правильно маневрувати у потоці автомобілів та дотримувати інтервалу та дистанції руху. Маневрувати в потоці це означає вільно перелаштовуватися в іншу смугу, щоб нікому не створювати перешкод.

Нагадаємо, кермо потрібно крутити максимально плавно і м'яко, намагаючись повертати кермо на мінімально можливий кут.

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися правильно їздити - поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі