середа, 04 березня 2020 13:04

200 км на одному заряді й мізерна ціна - Renault похизувався новим електрокаром
4

Нова автівка від рено буде повність електричною
Фото: media.renault.com
Нова автівка від рено буде повність електричною
Нова автівка від рено буде повність електричною
Нова автівка від рено буде повність електричною

Компанія Renault під бюджетним брендом Dacia продемонструвала компактний електричний кросовер.

Його буде відправлено в серію в першій половині майбутнього року, повідомили в Обозреватель.

Китайський варіант кросовера отримав назву City K-ZE й уже продається на китайському ринку. Новий представник сімейства Dacia буде модернізованим з урахуванням європейських норм і вимог безпеки китайським кросовером Renault City K-ZE. Його довжина - 3,73 м, тому автомобіль вважається маленьким. Найближчий конкурент – Suzuki Jimny, довжина якого з урахуванням запасного колеса на задніх дверях – 3,65 м.

Dacia Spring Electric - перший повністю електричний автомобіль бренду. У компанії поки що не повідомляють його технічних характеристик, але, судячи із заявленого пробігу 200 км за циклом WLTP, силову установку він успадкує від родинного Renault City K-ZE. Той має 45-сильний мотор, а об'єм акумулятора становить 26,8 кВтг.

Вартість автомобіля буде в межах 10-12 тис. євро.

За 15 років компанія Dacia реалізувала понад 6,5 млн автомобілів по всьому світу. Серед бестселерів - такі популярні в Україні моделі, як Logan, Sandero і Duster. Модель Spring Electric відкриває нову сторінку в історії марки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велетенський багажник і "механіка" для ледачих - тест-драйв Peugeot Rifter

Компанія Tesla вже цього року зайде працювати в Україну офіційно.

Свою роботу тут вона розпочне із встановлення фірмових зарядних станцій. Поки що таких в Україні немає. Найближчі є за дві сотні кілометрів від західного кордону.

Зараз ви читаєте новину «200 км на одному заряді й мізерна ціна - Renault похизувався новим електрокаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі