середа, 09 січня 2013 16:26

Собаки бояться дезодорантів

Собаки бояться дезодорантів
Фото: gazeta.ua

Столичний кінолог Віктор Панов радить не панікувати, коли вас атакує собака. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо собака біжить на вас — ні в якому разі не можна повертатися до неї спиною. Треба прижатися до стіни або до дерева. Якщо атакує стадо - краще нічим не відмахуватися, бо для них це провокація. Треба спокійно перечекати, поки вони заспокояться і відійдуть. Якщо одна собака атакує - їй в пащу треба вставити якийсь предмет. Або ж зробити імітацію, що піднімаєш якусь каменюку. Можна носити з собою і дезодорант. Собаки бояться пшикаючого звуку, а сам запах їх відлякує", - зауважує кінолог.

Собака фізично не відчуває людський страх перед нею.

"Хоч вчені і кажуть, що запах адреналіну просто дратує собаку. Можливо, її дратує невизначена людська реакція, коли людина туди-сюди дьоргається. Так само кажуть, що собаки бояться ультразвуку. Колись ми пробували в нашому вольєрі і деякі собаки справді забивались в куток, а решті було по барабану. В одного взагалі планка впала і від злості в нього аж вольєр ходуном ходив. Так само запах і на людей по різному діє. Колись мій брат приніс додому балончик із сльозоточивим газом. Батько подумав, що то дезодорант, напчихав собі на руку, понюхав і каже: "Щось нічим не пахне". А в інших воно очі роз'їдало", - зазначає Панов.

 

Зараз ви читаєте новину «Собаки бояться дезодорантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі