середа, 28 листопада 2012 16:11

Букети з метеликів дарують коханим на День святого Валентина
10

Фото: Фото Віктора Левковського

Киянин Віктор Левковський розводить і продає метеликів. Його дружина Світлана робить на замовлення букети та феєрверки з метеликів. Клієнтів шукають через соцмережі та інтернет-сайти.

"Феєрверк з метеликів найчастіше замовляють на весілля і корпоративи, - каже Віктор. - Купують 50-70 комах різного розміру та забарвлення. Одна за одною випускають із коробки. Наречені з метеликами влаштовують фотосесії".

Каже, така послуга від 4 тисяч гривень. Замовлення на тисячу і більше метеликів може потягнути і на 20-30 тис. грн.

"На столичні весілля заможні молодята і їхні батьки грошей не жаліють. Метелики літають по ресторану протягом святкування, а після гулянки їх можна забрати з собою додому".

Віктор і Світлана торгують африканськими метеликами. Їх вирощують на комашиній фермі у Сімферополі їхні друзі.

"Замовлення на метеликів маємо щодня. У вихідні – по 4-5. Букети з метеликів замовляють на День Валентина та дні народження. Щоб комахи не померзли і не повтікали, квіти обмотую целофаном. Метелики літають всередині. Не важливо, які квіти виберете для букету. Дівчина після метеликів уже ні на що увагу не звертатиме".

За комахами їздять у Крим поїздом. Транспортують і зберігають метеликів у конвертах. Годують двічі на тиждень сиропом і фруктами.

"Двічі на тиждень комах випускаємо з конверта політати. Тоді у кімнаті зачиняємо вікна і вимикаємо обігрівачі та лампочки. Метелик може обпалити крильця. Люблять сидіти на стелі і вазонах. Сироп для них готуємо з кип'яченої води і меду. Наливаю у широку тацю, щоб усі помістилися і не відганяли один одного".

Влітку подружжя годувало комах стиглими кавунами і персиками, тепер дають яблука і банани. Також годують розрізаним на скибочки апельсином. Метелики люблять розбавлене з водою варення і свіжовичавлений сік з апельсин та яблук.

"Найчастіше замовляють місячного метелика з чорно-синіми крильцями, - розповідає Світлана. – Часто купують Парусника Демолей з розмахом крил до 10 сантиметрів, Графіума з салатовими плямками, помаранчеву Златоглазку Бібіліс, бірюзового Парусника Палінура і біло-червоного Парусника Румянцева. З великих дуже популярні Каліго з Центральної Америки. Але вони дорогі. Один метелик затягне на 400 гривень".

 

Зараз ви читаєте новину «Букети з метеликів дарують коханим на День святого Валентина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі