пʼятниця, 28 лютого 2014 12:57
Авраам Шмулевич
Авраам Шмулевич
Ізраїльський політолог

Пряме втручання Кремля в справи України стане початком розвалу Росії

Я не вірю в те, що Росія зможе приєднати до себе Крим. Схоже на те, що путінська влада геть втратила зв'язок з реальністю. Бо:

1) Сьогодні не 1991-й рік.
2) Військове втручання в центрі Європи, в справи 46-мільйонної країни, цілісність якої гарантована не тільки звичайним міжнародним правом, але й спеціальними угодами з США та Англією — такого ніхто не дозволить.
3) Бо якщо дозволити — полетить вся система міжнародних договорів, і почнеться вервечка заходів по силовому переділу кордонів.
4) Туреччина має особливі інтереси в Криму, просто дивитись вона не зможе. За декілька годин після відкритої стадії конфлікту Анкара оголосить кримських татар співвітчизниками.
5) Досвід останніх років показує, що спочатку Захід буде довго розгойдуватись. Але потім почнуть бити на повну силу.
6) Світ до цього часу не усвідомив, що відбулося на Майдані — бійня в центрі Європи з сотнями розстріляних. Поведінка Януковича при втручанні Росії — безпрецедентні речі для Європи. Коли події в Україні дійдуть до суспільної свідомості та політиків — це одгукуватиметься ще десятиліття. Путіну та загалом Росії буде дуже швидко виписано рахунок. Це вплине на дії Росії в Криму.
7) Кремль постійно ставить на сили, які за останні двадцять років довели свою політичну імпотентність. Вони нічого не можуть, окрім скиглення: "Путин, спаси нас". Опора на таку публіку не сприяє успіху будь-якої операції.
8) Події в Криму організовані фантастично непрофесійно. Вуха Кремля бачить весь світ.
9) Росії вже варто думати, що буде після закінчення авантюри.
10) Москва не змогла зробити так, щоб Чорноморських флот був непомітний. Тому рано чи пізно російський флот виженуть з України, а це змін ситуації в Чорноморсько-Каспійському регіоні, Середземному морі та на Близькому Сході.
11) Якщо російська еліта зупиниться, то виводити флот в будт-якому разі доведеться
12) Якщо почнеться відкрите протистояння, то наслідки будуть наступні:
13) Швидке входження України в ЄС та НАТО, навіть появу військ альянсу в Україні.
14) Країни Балтії, Білорусь, країни Південного Кавказу та Центральної Азії намагатимуться чим далі дистанціюватись від Росії.
15) Війна та санкції нанесуть удар по економіці Росії. Дуже висока ймовірність апаратного відсторонення Путіна або революція
16) Москва не зможе фінансувати еліти Північного Кавказу в старих об'ємах
17) Посилиться сепаратизм, навіть сепаратизм самих росіян
18) Захід більш не розглядатиме Москву як стабілізуючий фактор на Північному Кавказі. До Росії будуть ставитись як до непередбачуваної та небезпечної країни. Поступово впроваджена політика її жорсткого витіснення з усіх сфер.
19) Щодо Північного Кавказу Росія буде розглядатись як сила, що своїми діями сприяє поширенню ісламського екстремізму.
20) Почнеться пошук форм незалежного існування народів Північного Кавказу.
21) Росія піде з Північного Кавказу.
22) Щодо Криму Росія діє по схемі, яка була відпрацьована в Абхазії, Південній Осетії та ПМР. Їх будуть розглядати як можливі плацдарми для подальшої агресії від Росії. Тому Туреччина, Європа та США почнуть роботу по їх ліквідації.
23) Якщо будуть забирати Крим в Україні, то це вплине на Делекий Схід. Буде актуалізоване питання Курил, Сахаліну. В Європі всі загадають про місто Калінінград.
24) Будуть зроблені кроки для усунення від влади особисто Путіна
25) Захід не буде конструювати еліти, які конкуруватимуть  з Путіним. Але якщо такі еліти з'являться — їм буде надана всебічна підтримка.

Зараз ви читаєте новину «Пряме втручання Кремля в справи України стане початком розвалу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі