Не платиш штрафи, мита і податки – пенсій не буде

Європа – це не тільки права. Європа – це ще й обов'язки

Давайте я скажу про речі, вкрай неприємні відсотків, напевно, для 90 жителів України. Речі при цьому - банальні і прості, як двічі два.

Європа - це не тільки права. Європа - це ще й обов'язки.

Ніде в світі ви не зможете купити нічого ні у кого без чека. Кружка глінтвейну в Кракові - з чеком, ковбаска в Дрездені - чек, квиток в автобусі - чек, пучок зелені на ринку - чек. Іноді доходить до абсурду. Я ось зараз намагаюся згадати, що купував у Європі найменше. Це був гвинт. Гвинт для поламаної ручки валізи. Ціну навіть зараз пам'ятаю - 36 центів. Цей гвинт прикріпили степлером до чеку.

Мене, пам'ятаю, це розлютило тоді - задовбали ви вже дерева знищувати, ви на ці чеки паперу переводите, скільки жодна Грета не врятує. В автобусі разом з квитком за півтора євро ціле фіскальне простирадло видають - але інакше ніяк.

Кружка глінтвейну в Кракові - з чеком, ковбаска в Дрездені - чек, квиток в автобусі - чек, пучок зелені на ринку - чек

Будь-який продаж будь-яких товарів і послуг - тільки з чеками.

Так, всі ФОПи повинні бути з касовими апаратами. І ніяк інакше.

Касовий апарат зараз розміром із банківський термінал, і коли я кажу про чек до пучка кропу на ринку - ні, я не перебільшую. Так, бабуся. Так, на ринку. Так, пучок кропу. Це саме так. Вона зобов'язана видати вам чек. І не дай бог вона цього не зробить. Бабусі кінець. З усім її зубожінням.

Відхід великого бізнесу від податків шляхом оформлення всіх співробітників через ФОПи треба припинити. Це навіть не обговорюється.

Продаж алкоголю після одинадцятої треба заборонити. Сенс цієї заборони в тому, щоб прибрати алконавтів із дитячих майданчиків вночі. З цим завданням ця заборона справляється відмінно. Щойно продаж баклажок в ларьках припиняється, відразу мат на дитячій пісочниці о другій годині ночі зникає. Цього ж дня. Двічі я жив у країнах, де під час мого проживання вводили цю заборону, і двічі вона спрацьовувала на ура. Дитячі майданчики - для дітей. Для бухання - кабаки і бари. Не можеш дозволити бар, закуповуй пиво на вихідних відразу на тиждень.

Штрафи за порушення ПДР повинні бути в середньому євро так по п'ятсот

Так ось. І ніяк інакше. Так, незручно. Нічого, звикнеш. Я ось звик.

Повернення продажу глоду і фуфиріків вночі - це не просто поганий популізм. Це неповага до своєї нації, це знищення здоров'я нації. Це злочин проти нації. Тим більше, коли цей рубікон уже було перейдено і заборону ввели.

Штрафи за порушення ПДР повинні бути в середньому євро так по п'ятсот. Порушення на два км на годину - сотка. І ніяких "плюс десять кілометрів". Не пристебнув пасок - півтори. Не пропустив пішохода - двісті. Червоне світло - триста. Алкоголь за кермом - півтори тисячі або півроку в'язниці.

Парковка у центрі повинна бути платною. І дорогою.

Камери повинні висіти на кожному стовпі. А там, де стовпів немає, повинні бути встановлені в полі тумбочки. А в них - камери.

Скандинавія і північна Європа - неймовірно сумні на дорогах. Обмеження в п'ятдесят кілометрів на годину після польських і німецьких автобанів особисто мене бісить. Але при цьому дороги Скандинавії і Північної Європи безпечні, як дитяча кімната в Макдональдсі. І якщо поїздка дитини в школу в Києві щоразу змушує мене хвилюватися, то в Скандинавії я взагалі не парюся, де моя дитина, на чому катається і як переходить дорогу. У мене навіть на думці такого не виникає.

Від Левобережної до Шулявки проїзд має коштувати 30 гривень. А від Позняків до Оболоні - 50

Метро в мегаполісі не може коштувати вісім гривень. В принципі. Ні за яких обставин. Середня поїздка в метро - півтора євро. Від Левобережної до Шулявки проїзд має коштувати 30 гривень. А від Позняків до Оболоні - 50.

Євробляхи треба знищити. Хочеш, як в Європі? Розмитнення автомобіля в Данії коштує більше, ніж сам автомобіль.

Середній податок у Європі - тридцять відсотків. Найвищі, знову ж таки, на півночі. У тій же Данії - до сорока. Тарифи, кажете, високі? А акциз на електрику і вугілля не хочете?

Якщо ти хочеш машину на євробляхах, двадцять кілометрів на годину люфт на перевищення швидкості, мінімальні штрафи, відсутність чеків, ФОП, майже безкоштовний проїзд, бухати вночі на дитячому майданчику, але при цьому - рівні дороги, субсидії на газ, зарплати вчителям по чотири тисячі баксів і пенсії бабусі по півтори і щоб міст Метро не розвалювався - ти не громадянське суспільство, що відстоює свої права, як, можливо, тобі здається, а не здатний скласти два полюс два бовдур.

Пенсії беруться зі штрафів, мита і податків. Якщо ти їх не платиш - пенсій не буде

Пенсії беруться зі штрафів, мита і податків. Якщо ти їх не платиш - пенсій не буде.

І коли я від євробляхерів або супротивників касових апаратів чую про зубожілих бабусь, тарифний геноцид і піввареника, я щоразу б'юся головою об стіну.

Бабуся злиденна тому, що ти - саме ось ти! - їздиш на машині, з якої не сплатив мито.

Дороги криві тому, що ти, саме ось ти, кричиш про позамежні штрафи і геноцид, і популістська влада радісно хапається за ці твої бажання і мінімізує штрафи, які в Україні треба піднімати навіть не в рази, а кратно. А потім ти гинеш на переході, бо в тебе в'їхало обдовбане дівча під коксом.

Піввареника тому, що ти не хочеш ставити касовий апарат у своїй кав'ярні і ділиш чек на дві частини.

Убиті брудні "Богдани" замість громадського транспорту тому, що ти - так, ось саме ти - не хочеш платити за громадський транспорт стільки, скільки він коштує. Звідки взятися новим автобусам, якщо одна тільки пропозиція підняти ціну до адекватної щоразу викликає тарифні майдани?

Газовий геноцид тому, що ти ніколи в житті не вибереш владу, яка в передвиборчій програмі пропонуватиме ввести акциз на електрику, а будеш вибирати популістів

Газовий геноцид тому, що ти ніколи в житті не вибереш владу, яка в передвиборчій програмі пропонуватиме ввести акциз на електрику, а будеш вибирати популістів, які кричать про Роттердам+ і замість підвищення ціни вводитимуть субсидії, гроші на які будуть відбирати у тих же зубожілих бабусь, і доріг, і у громадського транспорту, про які ти так кричиш, бо брати їх більше немає звідки, бо податки, штрафи і мита ти не платиш.

А потім ти десятиліттями не можеш вибратися з цього кола, але все одно голосуєш за популістську владу, яка дозволяє бухати після одинадцятої і вводить мораторій на перевірку ФОПів, і ніяк не можеш - а, головне, і не хочеш - зрозуміти, що все це взаємопов'язане.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі