Батькам не рекомендують навіть торкатися до домашніх завдань дітей

За помилки не карають, їх показують

Виявляється, американцям реформа освіти не дуже й потрібна! У них і так все робиться по-людськи, логічно і зрозуміло.

Наприклад, учитель пояснює рамкові правила поведінки (наприклад, все робити і здавати вчасно, не зловживати телефонами, не заважати іншим). І не треба потім ніяких додаткових хитрувань і нервувань щодо мотивації дітям вчитися. Вони раптом самі стають організованими. Тому що спробуй не скласти або перешкодити.

У розкладі, крім звичайних предметів, є інтегровані кейс-уроки (що складаються з декількох предметів), і діти все засвоюють системно і в захоплюючій формі.

У той же час, маючи найрозвинутішу в світі ігрову індустрію, вони не сходять з розуму за комп'ютерними іграм в школі. Тому що розуміють, попрацюєш улітку - відпочинеш узимку. На одних тільки геймінгах потім опір матеріалів не засвоїш, ДНК не розпізнаєш, ракету в космос не запустиш.

На одних тільки геймінгах потім опір матеріалів не засвоїш, ДНК не розпізнаєш, ракету в космос не запустиш

Якимось своїм здоровим глуздом вони вловлюють оптимальні пропорції "всього", що треба і що не треба, і ці пропорції дітям не тільки подобаються, вони із задоволенням потім ними користуються у дорослому житті.

Тому що там дуже чітко розуміють різницю між формулами "навчитися вчитися" і "навчитися гратися".

І їм там не треба потім щось комусь доводити червоним чорнилом. Тому що дозволено робити помилки! Але відразу їх швидко виправляти. За помилки не карають, їх показують.

І, до речі, батькам не рекомендують навіть торкатися до домашніх завдань. Бо це не їхнє життя.

Настане час, коли і ми теж зможемо все зробити з позиції здорового глузду. І не тільки з реформами в освіті, але в усьому економічному секторі.

Не лише ж шишки і граблі на лобі друкувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі