Коноплянка і Шевченко виграли від переходу, "Шахтар" – ні

У Європі в Євгена не склалося через відсутність стабільності

Єдиний закордонний чемпіонат, де Коноплянка міг грати після "Севільї" та "Шальке" - це першість Туреччини. Але не склалося. Тому залишалося повернення в Україну або перехід до російських клубів.

Зрозуміло, що трансфер українського гравця в Росію, має серйозні наслідки. Це стосується збірної України. Тому не кожен гравець ризикне. В Україні можливими варіантами були тільки "Динамо" і "Шахтар". В киян зараз є свої проблеми, тому такий трансфер явно був не для них. Думаю, що за стилем Коноплянка також не підійшов би "Динамо". А от донеччанам потрібно було посилитися перед матчами Ліги чемпіонів досвідченим гравцем.

Коноплянка не підійшов би "Динамо"

Оцінюю цей перехід для Коноплянки оптимально. Євген знайшов амбітний клуб, який готовий вгамувати його фінансові вимоги. Андрій Шевченко має бути задоволений також. Провідний гравець збірної врешті визначився із клубом і матиме стабільну ігрову практику. А от на рахунок користі для "Шахтаря" маю певні сумніви. Коноплянка перейшов у останній день трансферного "вікна". Пропустив підготовку до сезону. Зрозуміло, що потрібен час, аби набрати форму, відновити кондиції. Була ще ситуація з Тайсоном, який міг залишити команду. Хто б що не говорив, але в разі чого саме Коноплянка став би йому заміною. Тепер потрібно буде Луїшу Каштру поєднувати обох гравців.

Головним критерієм запрошення Коноплянки до "Шахтаря" певно була участь в Лізі чемпіонів. Які б там проблеми не були у Євгена в його попередніх клубах, але він залишиться кваліфікованим гравцем, здатним вирішити епізод на власну користь завдяки індивідуальній майстерності. Він не боїться брати ініціативу на себе. За характером спокійно почувається на переповнених стадіонах і важливих матчах, не відчуваючи мандражу.

Коноплянці за три тижні виповниться 30 років. Це значний вік. Далекоглядну перспективу він вже навряд чи має

Коноплянці за три тижні виповниться 30 років. Це значний вік. Далекоглядну перспективу він вже навряд чи має. Повинен показувати свої найкращі футбольні якості вже сьогодні. Євген мусить відповідальніше підходити до підготовки до матчів. Для гравців атаки в такому віці вже починає втрачатися швидкість та прудкість.

На жаль, кар'єра Коноплянки в Європі не була яскравою. З "Шальке" грав у Лізі чемпіонів, а з "Севільєю" здобував перемогу в Лізі Європи. Тільки от внесок Жені не такий великий. Причина в тому, що плюси Коноплянки є також його і мінусами. Його розслабленість, надмірна впевненість у собі дає можливість проявляти найкращі якості, але не вселяє впевненої стабільності у тренерів та партнерів по команді. Всі світові тренери люблять надійність. Їх не влаштовує, що ти сьогодні граєш, а завтра в тебе не йде. Менш яскравий, але більш надійний футболіст матиме перевагу. Звідси й проблеми Коноплянки у Європі.

У Євгена з футбольними якостями все добре. Наступні 3 роки на перше місце мають вийти його особисті якості. Бажання вдосконалюватися, ставати сильнішим мають стати першочерговими.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі