Квашені лимони – профілактика раку і цукрового діабету

Також можуть зробити вас трохи щасливішими і розумнішими

Літо так швидко скінчилося, що ще стільки ж і скоро Новий рік. А поки він не наступив, потрохи і повільно, ще поки непомітно, але невідворотно наступає осінь, яка потягне за собою дощі, слякоту, сірість і бажання зняти весь той стрес, що означає для багатьох добре наїстися.

Оскільки протистояти цьому буде непросто, бажано хоча б морально підготуватися: намагатися вживати більше здорової їжі, ніж навпаки.

Саме тому восени приходить час квасити. Капусту, огірки, а можна спробувати і лимони.

Звичка їсти квашені лимони дуже поширена в Єгипті, Марокко, Ізраїлі і багатьох інших східних країнах.

З погляду науки, тут є дуже багато корисностей:

Квашені продукти - це пребіотики. Вони є хорошою поживою для корисних бактерій, що живуть в нашому товстому кишечнику

1. Квашені продукти - це пребіотики. Вони є хорошою поживою для корисних бактерій, що живуть в нашому товстому кишечнику. Впливають на дуже багато процесів: на здоров'я нервової системи, профілактику втрати пам'яті, профілактику хвороби Альцгеймера, запалень кишечника і багатьох видів раку, а також цукрового діабету 2 типу, ожиріння і багато інших.

З віком наша мікрофлора кишечника старіє так само, як і ми, а це означає, що корисних бактерій стає все менше, а святе місце порожнім не буває, тому на зміну їм приходять недружні та відверто ворожі бактерії, від яких нічого хорошого чекати не потрібно.

Щоб цього не сталося, починайте квасити і їсти квашені овочі, особливо тоді, коли їсте щось м'ясне і рибне.

2. Лимони - це не просто джерело вітаміну С, як нас вчили в школі, але і джерело багатьох біологічно активних речовин, зокрема, гесперидину, нарінгеніну та спермідину, які є інгібіторами (сповільнювачами) багатьох білкових молекул, які утворюються при запаленні та старінні, зокрема, прозапальної молекули Nfkb.

Вживання лимонів нормалізує рівень холестерину та тригліцеридів, надмір яких спричинює прогресування атеросклерозу.

Вживання лимонів нормалізує рівень холестерину та тригліцеридів, надмір яких спричинює прогресування атеросклерозу

Лимони можуть зробити нас навіть трохи щасливішими, бо мають антидепресивну дію, та розумнішими, бо стимулюють експресію генів нейротропного фактора росту BDNF (це білкова молекула, яка відновлює нервові клітини і сприяє утворенню нових).

Спробуйте зробити квашені лимони в міні-версії: візьміть один великий лимон і його квасьте.

Ріжете лимон так, як вам хочеться. Складаєте в баночку. Перекладаєте калиною (має ж бути національний присмак).

Заливаєте підсоленою водою. Це приблизно 1 неповна чайна ложка солі на склянку води, коли солі буде забагато, лимони не вквасяться. Прикриваєте кришечкою і чекаєте.

Чекати треба довго: мінімум тиждень, або два, або й місяць, якщо лимони порізані крупно. Коли вквасяться, покладіть в холодильник.

Але у мене є підозра, що куштуючи щодня по шматочку, до Дня Х (коли вони будуть готові до вживання), у вас нічого в банці не залишиться. Тому відразу квасьте два.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі