Репутація Шевченка допоможе Малиновському

"Аталанта" заплатила за українця чималі гроші

Руслан Малиновський підписав п'ятирічний контракт з італійською "Аталантою". Сума трансферу склала 13,7 мільйонів євро.

У Європі є кілька категорій клубів. Великі, які навіть на трансферних переходах хочуть показати власну солідність, переплачуючи за гравців. Середняки - клуби, які працюють на вільних агентах. Так от Малиновський перейшов якраз до категорії середняків. Такі клуби рахують кожну копійку, тому не дивно, що торги за гравця йшли так довго. Для команд типу "Аталанти" важливо продумувати кожний трансферний крок, бо права на помилку в них немає.

Варто відати належне агентам Малиновського. Вони розганяли в інформаційному плані трансфер гравця. Це дало можливість ціні серйозно сповзти під час переговорів. Сучасний футбольний світ такий, що без якісної реклами нічого не можна продати.

Варто відати належне агентам Малиновського. Вони розганяли в інформаційному плані трансфер гравця

Італія – специфічна країна не тільки в побуті, але і футболі. Тут потрібно докласти багато сил, щоб реалізуватися. Особливістю футболу цієї країни, окрім великої кількості тактичних моментів, побудови гри та надійності оборони, також є велика активність медіа. Про футбол пишуть, про футбол говорять всі. Свого часу декілька разів бував в Італії. Склалося враження, що ця країна перенасичена футболом. Медіа доволі жорсткі. Розбирають кожну гру, кожного гравця. Якщо щось піде не так ніхто не буде церемонитися та дивитися на колишні заслуги.

Малиновський – один з найкращих гравців минулого сезону в Бельгії. Його "Генк" став чемпіоном, випередивши місцевих грандів "Андерлехт" та "Брюгге". Може комусь здатися, що перехід всього лише в скромну "Аталанту", а не в більш серйозний клуб чи АПЛ, не оптимальний варіант для Руслана. Наші гравці сильні в командному плані, тоді як провідним клубам цікаві індивідуалісти. Проблема в тому, що в Україні часто переоцінюють власних гравців. Не завжди наші сподівання відповідають рівню футболістів. Можливо, навіть краще, що Руслан пішов не у топ-клуб. Знаємо багато прикладів, коли гравець перебирався до Європи до великої команди, але там не витримував конкуренції. Все варто роботи крок за кроком. Поки Руслану тільки 26. Час проявити себе в топ-клубах у нього ще точно буде.

"Аталанта" заплатила за Малиновського чималі як для такого клубу гроші. Футболіст не повинен думати про переговори між клубами та суми трансферів. Йому потрібно грати та думати про власну зарплату.

Руслан справляє враження людини цілеспрямованої, яка не боїться тиску, складних ситуації

Руслан справляє враження людини цілеспрямованої, яка не боїться тиску, складних ситуації. У нього буде все гаразд.

Свого часу Андрій Шевченко був зіркою в Італії. Думаю, що будь-який успіх наших співвітчизників за кордоном дає українському футболу певні дивіденди. Репутація сьогоднішнього головного тренера збірної має допомогти Малиновському. Зазвичай, за такими речами слідкують. В Італії було багато балканців після успішної гри Бобана та Бокшича. Потім бразильці мали хорошу репутацію. Перемога збірної на молодіжному Мундіалі в Польщі дозволяє європейським клубам ретельніше дивитися в сторону футболістів з України.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі