Почеттіно грає по-італійськи, а Клопп не уміє зупинятися

Фінал Ліги чемпіонів не буде видовищним

Якщо поставити якість футболістів, гру команд, досвід, то в цьому сезоні в фіналі Ліги чемпіонів мали грати "Барселона" і "Ліверпуль". Сучасні тенденції такі, що окремі "зірки" не можуть забезпечити результат у важливих матах. Якщо брати загалом, напевно, "Ліверпуль" і "Тоттенхем" не найсильніші команди у Європі на сьогоднішній день.

Цікавим має бути тренерська дуель Мауріціо Почеттіно – Юрген Клопп. Це абсолютно два різних підходи до футболу. Почеттіно – більше італійська школа тренерської роботи. В Аргентині італійські ідеї актуальні. Італійський футбол – це дисципліна, багато тактики, психологічна стійкість, вміння грати до кінця. За стилем "Тоттенхем" - команда колективної гри. Навіть відсутність лідерів не стає проблемою. В першу чергу видно ігровий почерк тренера. Клопп – емоційність, атака, невміння в потрібний момент зупинитися.

На користь фіналу не піде певна пауза. Англійський чемпіонат вже завершився. Пройшло більше трьох тижнів. Гравці починають втрачати ігровий тонус. Тренуватися можна скільки завгодно, але ігор не замінить жодне тренування. Футболісти звикають до тижневого циклу виступів, або навіть до двох матчів за 6-7 днів. Цей чинник не зробить гру особливо видовищною.

Фактор Кейна може мати важливу роль

Якщо обидві команди не мали офіційних матчів два тижні, то лідер "Тоттенхема" Гаррі Кейн був поза грою більше місяця. До фіналу він має відновитися від травми. Саме фактор Кейна може мати важливу роль. Його вміння забивати м'ячі нікуди не поділося. Почеттіно отримає ще один козир для себе. Схожа ситуація в "Лівперулі" з поверненням Роберто Фірміно. Але граючи в два форварда, а не в три, "Ліверпуль" зміг вдома знищити саму "Барселону". Тому Клоппу буде над чим замислитися.

Сенсу щось прогнозувати по грі не бачу. Одна помилка може стати вирішальною. Пригадайте минулорічний фінал, коли воротар "Ліверпуля" Каріус почав помилятися. Не варто забувати, що тиск у фіналі Ліги чемпіонів дуже великий. Окрім суто футбольних моментів має бути ще психологія на високому рівні. Зараз футбол отримав таку тенденцію, що перемагає найбільше холоднокровний та раціональний з суперників. На Кубку світу Франція якраз таким футболом здобула перемогу. Емоційність хорватам завадила серйозно претендувати на перемогу.

Клопп має критичну цифру невдач. Після трьох програних фіналів це вже буде фобія

Клопп має критичну цифру невдач. Після трьох програних фіналів це вже буде фобія. Якщо раніше команди Клоппа не вважалися фаворитами фіналів, то зараз все змінилося. Від німецького тренера чекають перемоги. Саме його "Ліверпуль" буде фаворитом в Мадриді. Перемога для Клоппа буде важливішою, ніж для Почеттіно. Для наставника "Тоттенхема" це тільки нова вершина, новий виклик. А "Ліверпуль" до перемоги вже йде не один сезон.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі