На кого вчитися, щоб стати мільйонером

Щоб потрапити на верх кар'єри тепер потрібно володіти не одним, а одночасно багатьма талантами

Ким бути? Компетистом-мільйонером.

Поговорив з європейськими топ-менеджерами. Інвесторів більше не влаштовують вузькі фахівці на топ-посадах. Вони провалюються. Щоб вирішувати складні проблеми, доводиться збирати ради директорів з десятків людей зі своїми характерами, історією особистих взаємин і різною культурою. Сваряться, лобіюють чиїсь інтереси. У підсумку швидкі консенсусні рішення блокуються або затягуються. І бізнеси руйнуються.

Тому кожному охочому потрапити на верх кар'єри тепер потрібно володіти не одним, а одночасно багатьма талантами.

Вони сказали, що в Європі пустує 10 000 високооплачуваних топ-посад з доходом понад мільйон євро на рік, але їх нікому зайняти. Від керівників банків та авіаліній, до мереж готелів і головних тренерів суперклубів.

В Європі пустує 10 000 високооплачуваних топ-посад з доходом понад мільйон євро на рік, але їх нікому зайняти

Немає компетентних людей "з лоєм у голові", про яких кажуть, що вони мудрагелі. Бракує багатовмілих компетистів. Які як у спорті – багатоборці.

Мене іноді запитують, чи потрібно всіх дітей вчити на компетистів? Ні, звісно, всі дійсно, не можуть бути компетистами.

Просто якщо нагорі буде людина не "ширококругозірна", то будуть страждати всі вузькі фахівці і чудові професіонали.

Питають, а як розпізнати компетиста або як ним стати? Найголовніше – це ні в якому разі не людина, про яку говорять, що вона знає все поверхнево і галопом по Європах. Навпаки, вона спец, навіть суперспец, одразу в кількох сферах знань і умінь. Наприклад, Василь Смислов – і чемпіон світу з шахів, і соліст оперного театру. Амосов – і лікар, і інженер, і письменник. Леонардо да Вінчі – і художник, і винахідник, і архітектор.

Леонардо да Вінчі – і художник, і винахідник, і архітектор

Сьогодні це може бути лікар, який знає ще й англійську мову, який впевнено юзає інтернет і розбирається, скажімо, в бізнесі і юриспруденції. Ви запитаєте – навіщо йому ще й бізнес? А тому, що в майбутньої епохи страхової медицини йому ціни не буде. Точніше, ціна буде – мільйон.

Це може бути навіть таксист, що розуміється на рекламі, прогресивних електрокарах, типу "Тесли", що знає мову і комунікабельний. Через кілька років він зможе організувати свій багатомільйонний бізнес.

Це може бути спортсмен, який захоплюється бізнесом, юриспруденцією, комунікабельний і знає кілька мов. Навіщо? Тому що з таких компетистів потім виходять спортивні агенти, які швидко збагачуються, які "продають" і "купують" футболістів, заробляючи десятки мільйонів.

До цього і повинна прагнути реформа системи освіти. Особливо, коли мова йде про те, яким набором практичних компетенцій знань повинні володіти випускники шкіл.

Не тому що це лише модно. А тому що це вигідно і перспективно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі