Зінченко може претендувати на позицію лівого захисника в "Манчестер Сіті"

Гвардіола довів гру команди майже до автоматизму

Сезон АПЛ подарував велике задоволення. Рівень англійського футболу зараз подібний до рівня Ліги чемпіонів. Не дарма у фіналі найпрестижнішого клубного турніру зіграють дві англійські команди.

Одна із запорук успіху англійського футболу – вони відкрили його для іноземців. Зараз в АПЛ працюють тренери із провідних світових футбольних шкіл – Німеччини, Іспанії, Аргентини, Італії, Португалії. Це дало можливість чемпіонату збільшити конкуренцію, стати різноманітнішим.

Одна із запорук успіху англійського футболу – вони відкрили його для іноземців

Підсумок сезону справедливий. Чемпіонат – це не кубки, де протистояння складається із двох матчів. У чемпіонаті варто перемагати в кожній грі. Права на помилку немає.

"Манчестер Сіті" має власну концепцію футболу. Їй не зраджує. Гвардіола довів гру команди майже до автоматизму.

У плані психології "Ліверпуль" поки не готовий випереджати "Манчестер Сіті". Деякі нічиї були зайвими. У наступному сезоні величезною мотивацією для Клоппа і його гравців має бути бажання стати ще кращими і врешті випередити "Манчестер Сіті". У порівнянні з минулим сезоном "Ліверпуль" має прогрес, але цього замало, щоб виграти АПЛ. Проте є передумови вважати, що виграш чемпіонату в наступному сезоні буде до снаги команді Клоппа. Наявні гравці можуть далі прогресувати. Варто також розраховувати на підсилення влітку.

Сподобалася робота Маурісіо Почеттіно в "Тоттенхемі". Аргентинський тренер витискає максимум із команди. Якби він мав більші можливості – "шпори" могли б претендувати на більше, ніж третє місце. Розподілити сили між чемпіонатом та Лігою чемпіонів точно було не просто. Тим паче, що кілька ключових гравців, починаючи від головного форварда Кейна, травмовані.

Іспанцю Унаї Емері поки важко скласти із наявного матеріалу команду в "Арсеналі"

Іспанцю Унаї Емері поки важко скласти із наявного матеріалу команду в "Арсеналі". Йде системна робота побудови нових принципів гри. "Арсенал" став зрозумілим, швидшим та динамічнішим. Але стабільності поки бракує. Постійна ротація не йде на користь. Поки "каноніри" не схожі на команду, яка готова грати сезон із початку без розкачок. Але потрібно віддати належне іспанському спеціалісту, який роботи те, що вважає за потрібне, а не те, чого хочуть гравці. Не боявся ставити "зірок" на місце.

Сульшер прийшов у "Манчестер Юнайтед", коли календар команди спонукав набирати очки. Суперників високого класу не було. Сульшер зробив гру команди динамічнішою в плані атаки. Не просто відійти від невдач, які були протягом сезону. В плані психології гравцям важко перебудуватися на переможну хвилю.

"МЮ" влітку варто провести перезавантаження, привести гру до рівня амбіцій клубу. В сторону пішов ще Луїс ван Гал. Моуріньо зайшов ще далі, вирішивши, що не програти краще, ніж перемогти. Не варто вимагати від тренера-дебютанта всього відразу.

"МЮ" влітку варто провести перезавантаження, привести гру до рівня амбіцій клубу

Щодо проблем "Челсі", звичайно, відхід тренера-прагматика та прихід тренера-романтик не міг пройти безслідно. Не просто перейти від захисної модель до атакуючої. Крім того є частина гравців, котрі хочуть піти, а клуб має заборону на підписання нових. Спочатку був емоційний підйом від того, що в команди почало вдаватися із перших матчів. Коли почалися проблеми, виникала напруга в середині команди. Додався фактор власника, який хоче всього відразу.

У цьому сезоні в АПЛ грали двоє українців – Олександр Зінченко в "Манчестер Сіті" та Андрій Ярмоленко у "Вест Хемі". Зінченко порадував власним прогресом, вмінням вхопитися в потрібний момент за свій шанс. Олександр знає, що вміє, відчуває себе в колективі своїм, розуміє, чого від нього хочуть. Він абсолютно гармонійний гравець в команді Гвардіоли. Основний лівий захисник "Манчестер Сіті" Менді – якісний футболіст, але має багато травм. Зінченко нічим не програє іншим можливим претендентам на позицію лівого захисника в "МС" Делфу та Даніло.

Проблема Андрія Ярмоленка - не може фізично витримати темп топ-чемпіонату

Проблема Андрія Ярмоленка - не може фізично витримати темп топ-чемпіонату. Не можна 10 років грати у чемпіонаті одного інтенсивну, а потім у 29 років перейти на три голови динамічніший. Організм такого не витримує. Перебудуватися вже вкрай важко.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі