Кривавий наклеп в Кемерові

Антисемітизм - останній козир диктатури Путіна

Судячи з добре організованих антисемітських вкидань в інтернет про "передвеликоднє ритуальне дітовбивство в Кемерові", нова російська охоронка знову розпалює антисемітизм, щоб перемкнути невдоволення населення з влади на євреїв. Так вже було на початку 20 століття, коли погромні листівки друкували в таємній поліцейській друкарні, а чорносотенці отримували величезні субсидії від держави.

Під час горбачовської перебудови спецслужби також надували бульбашку антисемітських організацій і таким чином залякували інтелігенцію. Пам'ятаю, як в 1990 році, під час виборів на З'їзд народних депутатів РРФСР прямо в партійних комітетах під контролем КДБ друкували антисемітські листівки проти кандидатів "Демократичної Росії".

Путін в неприязні до євреїв не був помічений. Але сама логіка його квазіфашистського режиму веде до відродження, в тому чи іншому вигляді, державного антисемітизму.

Логіка квазіфашистського режиму Путіна веде до відродження державного антисемітизму

Зараз ненависть до євреїв просувають з-під поли за допомогою інтернет-тролів. Але і деякі "респектабельні" провладні ЗМІ, наприклад "Комсомолка", підтягуються. Якщо режим захитається, євреї знову можуть бути визначені винуватцями всіх проблем.

Антисемітизм - останній козир диктатури. До нього вдаються, коли інші засоби не діють. Але, як показує історія, прогнилі диктаторські режими він не в змозі врятувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі