Фейкова вертикаль влади

У сучасному інформаційному суспільстві все таємне стає явним. Тому заснований на брехні режим приречений

Історія з фальшивим відео, яке Путін гордо демонстрував Стоуну, не просто курйоз. Це діагноз.

Весь путінський режим - грандіозний фейк. У ньому фейкові не тільки новини, але і статистика, соціологія, політика, ринок, влада, партії, парламент, президент. Брехнею просякнуте все, знизу доверху. На кожному поверсі владної вертикалі чиновники прагнуть впарити туфту, перекласти відповідальність, кинути і обдурити. Наш "великий і жахливий", а насправді фейковий, президент давно втратив адекватне уявлення про реальність і живе в світі ілюзій, які створює його оточення. Він намагається обдурити своїх іноземних партнерів, а власні підлеглі-халтурники грубо дурять його самого.

На кожному поверсі владної вертикалі чиновники прагнуть впарити туфту, перекласти відповідальність, кинути і обдурити

Мабуть, історія з фальшивим відео розвивалася приблизно так. Путін хотів трохи полякати американських глядачів, продемонструвавши їм "блискучу" роботу російської авіації в Сирії. Шойгу спустив найвищу вказівку вниз по бюрократичній вертикалі. Далі чиновники спихали цю задачу один на одного, поки крайнім не виявився якийсь клерк із прес-центру міністерства оборони. Цей бідолаха сидів собі спокійно ввечері на роботі пив пиво і грав у комп'ютерні ігри, коли йому раптом подзвонив начальник і гучним голосом наказав терміново знайти красивий відеоматеріал про те, як наші хвацько мочать "чурок" в Сирії (мат опускаю).

Основний принцип російської влади: коли не знаєш що сказати - бреши

Хлопець у своїй базі даних нічого підходящого про російську авіацію не знайшов. Зате побачив в інтернеті відео американської операції в Афганістані. Далі спрацював основний принцип російської влади: коли не знаєш що сказати - бреши, адже красива брехня краща за правду, за яку її завжди можна видати. Американський ролик перемонтували, видали за російський і відправили по начальству. Далі пройшовши всі ті ж щаблі бюрократичної ієрархії, він опинився в Путіна. Всі звикли, що начальству потрібна видимість, а не реальність, тому ніхто нічого перевіряти не став.

В результаті склалася абсолютно кафкіанська ситуація. Путін у фільмі Стоуна намагався лякати американців силою їх власної армії. Вийшов дикий конфуз, який вкотре показав, що в сучасному інформаційному суспільстві все таємне рано чи пізно стає явним. Тому заснований на брехні режим приречений.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі