середа, 11 вересня 2019 11:09

Коноплянка забив диво-гол збірній Англії на "Вемблі"

Коноплянка забив диво-гол збірній Англії на "Вемблі"
Після шедеврального м'яча Коноплянку вітають Селін і Ротань

11 вересня 2012-го у Лондоні збірна України грала перший матч відбору до Кубка світу-2014 проти збірної господарів. Це був другий матч суперників за неповні 3 місяці. У червні українці поступилися Англії в Донецьку на домашньому Євро – 0:1

Мабуть, ця обставина змусила українців не притиснутися до воріт, як це було завжди у матчах із суперниками топ-рівня, а спробувати відповідати атакою на атаку.

Спершу після пасу Гусєва Ярмоленко не встиг зіграти на добиванні. Англійці відповіли голом Дефо, справедливо скасованим суддею Чакиром після того, як англієць за мить до удару в боротьбі за м'яч штовхнув рукою в обличчя Андрія Ярмоленка.

Ярмоленко анітрохи не здивувався. Він продовжив атаку пасом на Ротаня, а той – на Коноплянку

Наші відповіли гострою атакою, яку завершував ударом у дальній кут Руслан Ротань. І лише в останню мить захисник господарів підстрахував Джо Харта, що вже лежав на землі.

Відповідь Англії була ще переконливішою. Клеверлі бив із кількох метрів після чудового пасу та влучив точно у П'ятова.

А потім був гол Коноплянки. Почалося з того, що Ярмоленка штовхнули на правому фланзі. Андрій упав, перекинувшись через голову. Як тільки його ноги торкнулися землі, там миттю опинився м'яч. Це хтось із захисників помилився, віддаючи неточну передачу.

Ярмоленко анітрохи не здивувався. Він продовжив атаку пасом на Ротаня, а той – на Коноплянку. Фірмове зміщення в центр Євген завершив неймовірним за силою та точністю ударом. Не те що Харт – жоден голкіпер світу не дотягнувся би до такого м'яча – 0:1.

Англійці взагалі нічого не могли зробити зі швидкістю Коноплянки. На 58 хвилині він здійснив неймовірний рейд, оббігши всіх захисників, які траплялися на шляху, і завершив його прострілом на Зозулю. Роман пізно стартував, тому його зумів випередити захисник.

В останні хвилини англійці посилили тиск. Спочатку Велбек влучив у штангу, а за 4 хвилини до завершення гри Хачеріді зіграв рукою в штрафному майданчику. Чакир призначив пенальті, який чітко реалізував Лемпард – 1:1.

Та гра стала останньою для Олега Блохіна. Він очолив "Динамо" та пішов зі збірної. Баль і Заваров, які його замінили, зуміли взяти у двох матчах проти Чорногорії та Молдови лише 1 очко. Ситуацію міг би врятувати Михайло Фоменко. Він витягнув команду на друге місце й лише одним балом поступився англійцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перемогла Росію в історичному матчі

А в стикових іграх збірна України у драматичній боротьбі поступилася збірній Франції – 2:0 і 0:3 і на Кубок світу не поїхала.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка забив диво-гол збірній Англії на "Вемблі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі