вівторок, 21 липня 2009 18:28

Гравці "Шахтаря" і Мірча Луческу отримали звання "заслужених"

Гравці "Шахтаря" і Мірча Луческу отримали звання "заслужених"

Сьогодні, 21 липня, на спортивно-тренувальній базі "Кірша" відбулася церемонія нагородження футболістів донецького "Шахтаря": "гірникам" вручили посвідчення "Заслужених майстрів спорту України" і значки, що додаються до них. Природно, приводом тому стала перемога в Кубку УЄФА.

Нагородні посвідчення з рук Юрія Павленко, міністра України у справах сім"ї, молоді і спорту, отримали 17 футболістів: Андрій П"ятов, Дмитро Чигринський, Олексій Гай, Жадсон, Ігор Дуляй, Маріуш Левандовскі, Разван Рац, Даріо Срна, Ілсіньо, Фернандіньо, Олександр Гладкий, Микола Іщенко, Олександр Кучер, Луіс Адріано, Томаш Хюбшман, Євген Селезньов і Вілліан. А наставникові "Шахтаря" Мірчі Луческу привласнили звання "Заслужений тренер України".

До сьогоднішнього дня у "Шахтарі" було чотири заслужених майстрів спорту з футболу. Єдиним гравцем "гірницького" клубу, який отримав такий статус в радянську епоху, став Валентин Сапронов. Звання "заслуженого" йому дали в 1963 році. І після більше сорока років цієї вершини, правда, вже українського зразка, досягли відразу троє футболістів "Шахтаря".

Олексію Бєліку, Андрію Воробею і Анатолію Тимощуку це звання привласнили в 2005 році за внесок у вітчизняний футбол і вихід збірної України у фінальну частину Чемпіонату світу 2006 року. Тепер же футболістів, чиї заслуги відзначили таким чином, в донецькому клубі стало більше.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Шахтаря" і Мірча Луческу отримали звання "заслужених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі