понеділок, 27 січня 2020 14:36

У Харкові поліція розігнала мітинг за російську мову
5

27 січня у Харкові націоналісти перешкодили проведенню проросійського мітингу під стінами Будинку рад. Його організовував лідер міської організації "Опозиційної платформи - За життя" Андрій Лесик.

Організатори акції збиралися на 11:00. На мітинг прийшли до 30 людей. Порядок на заході забезпечували майже 60 поліцейських, повідомляє видання Status Quo.

За певний час після початку акції до її учасників підійшли представники Нацкорпусу, "Правого сектора" та "Світанку". Між Андрієм Лесиком і лідером харківського Нацкорпусу Костянтином Нємічевим відбулася словесна перепалка. В учасників проросійського мітингу полетіли яйця.

У конфлікт втрутилася поліція, учасників акції завантажили в автобус і відвезли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережа магазинів одягу відмовилась обслуговувати українською

"Він робить картинку для російських ЗМІ. Нібито у нас знищують російську мову, хоча це повна маячня. Нам не потрібна ХНР, ми бачили все це пекло ще 2014 року і бачимо зараз на Донбасі", - сказав журналістам активіст Андрій.

Нацкорпус прорвався до Лесика. Зав'язалася бійка, Лесик отримав кілька ударів в обличчя.

Також невідомі розпилили паралітичний газ. Дісталося і активістам, і журналістам, і поліцейським.

Українці сказали, що думають про російську мову - вражаюча статистика. Майже 69% вважають, що російська мова має вільно використовуватися у приватному житті, але українська має бути єдиною державною.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові поліція розігнала мітинг за російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі