понеділок, 07 червня 2010 18:35

Заспокійливі препарати можуть паралізувати людину

Заспокійливі препарати можуть паралізувати людину

Дослідники інституту мозку в Мельбурні виявили, що деякі заспокійливі препарати негативно впливають на мозок та з часом позбавляють людину здатності ходити і рухати руками.

До таких заспокійливих віднесли галопередол та інші антипсихотичні препарати, пише Nature.

Керівник досліджень Клер Періш вважає, що через 15 хвилин після уколу галоперідолу може розвинутися шизофренія та синдром розслаблення м"язів нижніх кінцівок.

"Ці ліки так впливають на центри мозку, які відповідають моторику кінцівок. В мозку пацієнтів, якими кололи такі ліки починалися серйозні зміни в мозку. Вони проходили за дуже короткий відрізок часу. Тому можна сказати, що ліки призводять до такої помітної деградації мозкової тканини", - розповів керівник досліджень.

Галоперидол використовують аби боротися з шизофренією та деякими захворюваннями мозку, а також з алкоголізмом та наркотичною залежністю. Про це Gazeta.ua розповів лікар -невролог Київського центру Мозку Петро Силін.

"Ми не часто використовуємо галоперидол до алкоголіків, а от до хворих на нервові розлади, чи смикання м"язів обличчя його виписують. Він є доволі ефективним, хоча і має побічні ефекти. Тому ми під час профілактики певних розладів ми намагаємося давати його найменшими дозами, аби не зашкодити пацієнтам.

Лікар вважає, що клінічні дослідження мають завершитися, аби робити висновки.

"Ми можемо бачити, що в пацієнтів швидко починають всихати ділянки, які відповідають за моторику м"язів. Та поки не відомо, чи справляє на це визначальний вплив лікування. Адже ці частини мозку вже можуть бути уражені, якщо призначають галоперидол".

Зараз ви читаєте новину «Заспокійливі препарати можуть паралізувати людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі