неділя, 16 червня 2019 01:35

"Не відмовляє жодному чоловікові": скандальний каталог французьких куртизанок
18

У XIX столітті у Франції проституція була легальна. Для зручності клієнтів кожен округ Парижа видавав буклет, де були перераховані куртизанки з фотографіями, ціною, особливими вміннями і походженням.

У 1804 році Наполеон став імператором і наказав зареєструвати всіх працівниць сексуального фронту країни і провести медичний огляд. П'ять років потому тільки в Парижі офіційно працювали 180 борделів. Згідно із законом, закладом мала управляти жінка, найчастіше нею була колишня повія. Фасад закладу повинен був виглядати якомога непомітним - скромним і стриманим.

У 1883 році в Парижі було видано каталог The Pretty Women of Paris, де перераховані найвідоміші проститутки і куртизанки свого часу. Серед їх коханців значилися князі, принци, знамениті актори і навіть майбутній король Великобританії. Про цих знаменитих жриць любові говорили, що вони правили Парижем з ліжка.

Каталог був випущений у кількості 169 примірників і призначався для багатих британців, які приїхали до Франції.

Леонтін Масін була однією з найзнаменитіших повій Франції, серед клієнтів якої був навіть Едуард VII, в той час майбутній король Англії.  В її описі говорилося: «Невеликий зріст, пухкенька, з прекрасними блакитними очима, світлим волоссям і м'якими губами, які вона завжди кусає і облизує рожевим язиком».
Луїз Вальтес - «не відмовляє жодному чоловікові, бере все, що може отримати. Вальтес - одна з найкрасивіших і найрозумніших повій нашого часу».  Крім усього, Вальтес була письменницею і актрисою. Мала статки, які сьогодні можна оцінити в три мільйони доларів.
Кора Перл була дамою паризького півсвіту англійського походження.  Каталог свідчив: «Одного разу її подали на блюді оголеною, посипаною петрушкою.  Блюдо несли четверо чоловіків».
Кора одягалася екстравагантно, з наміром спровокувати і шокувати, фарбувала волосся в сміливі кольори.
Еліс Лоді можна було знайти на вулиці Едінбург.  Еліс була обдарованою актрисою і за наполяганням батьків стала грати на сцені з 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишнотілі і красиві: зірки, які не соромляться своєї фігури

Зараз ви читаєте новину «"Не відмовляє жодному чоловікові": скандальний каталог французьких куртизанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі