вівторок, 14 травня 2019 07:45

Родину Прокопенків викинули з квартири колектори

Автор: WWW.YOUTUBE.COM
  Колектори вибивають кувалдою двері чотирикімнатної квартири родини Прокопенків з Одеси. Мешканців звідти вигнали. Поміняли замки й поставили сигналізацію
Колектори вибивають кувалдою двері чотирикімнатної квартири родини Прокопенків з Одеси. Мешканців звідти вигнали. Поміняли замки й поставили сигналізацію

— Утром пили кофе, как вдруг нашу дверь начали выбивать. В квартире все ходуном ходило, был ужасный грохот. Через несколько секунд забежали какие-то мужики и начали нас выбрасывать, — розповідає 32-річний Вадим Прокопенко з Одеси.

Його з дружиною 28-річною Іриною, 8-місячним сином і матір'ю 51-річною Вірою Олександрівною вигнали із власного житла вранці 27 квітня. Шестеро невідомих вибили кувалдою двері в чотирикімнатній квартирі на 80 "квадратів". Сказали, що вони від нового власника. Поставили сигналізацію. Поміняли замки.

— Нічого не пояснювали, тільки матюкалися. Силою витягли нас, — продовжує Вадим. — Штурхнули дружину, яка тримала сина. Дитя чудом не скалічилося, коли Іра впала. Маму збили з ніг і поволокли в коридор. Викинули біля сходів, а потім ще й ногами в обличчя натовкли. Я подзвонив у поліцію. Приїхали три наряди. Один поміг нам забрати хоч якісь речі. Решта сказали, аби розбиралися самі. Ухопив пляшечку та куртку дитині, щось із одягу жінці, свій рюкзак і телефон матері. Вона після нальоту досі в лікарні. У неї струс мозку і переламана права нога. Батько — моряк, у закордонному плаванні.

Батьки Вадима — Віра Олександрівна й Ігор Володимирович 2012 року взяли 300 тис. грн кредиту в одеському банку "Порто-Франко". Квартира була заставним майном. Позику повертали вчасно. Інколи клали більші суми, ніж потрібно було за договором. Лишилося повернути 160 тис. грн. Але два роки тому банк збанкрутував.

— Після цього наш кредит перепродували різним фінансовим організаціям. Ні нових реквізитів, ні вимог для повернення боргу нам не давали. Врешті його викупила якась фізична особа. Ми пробували з'ясувати, хто це, та марно, — говорить Віра Олександрівна. — Торік дізналися, що нашу квартиру переписали на нового власника через приватного реєстратора. Ми подали в суд, і на житло наклали арешт. Справу досі розглядають.

Вадим Прокопенко з дружиною та дитиною живуть у друзів. Шукають квартиру, аби було куди перевезти матір після лікування.

— Син сильно налякався, тепер кричить і ховається при найменшому стукові, — говорить Вадим Прокопенко. — Повертатимемо свою квартиру. Моя мама жила в ній із дитинства, там виросли ми з братом. Там прописаний мій син. Новий власник був незацікавлений, аби ми борг повернули. Квартира майже в центрі міста. За кілька кварталів — Дерибасівська і Привоз. Суд по скасуванню реєстрації вони навмисне затягують — то не з'являються на засідання, то адвокатів міняють.

Новим власником квартири Прокопенків значиться Сергій Кордон. Хто він і чим займається — невідомо. Його жодного разу не бачили ні потерпілі, ні адвокати. Реєстратор, який переписав квартиру — Ігор Олександрович Махортов. Його прізвище зустрічається в інших цивільних позовах щодо скасування незаконної реєстрації.

Потерпілі мають підняти кредитну історію та перевірити, як відбулася передача боргу приватній особі, говорить адвокат 45-річний Сергій Старенький.

— Також слід з'ясувати, хто новий власник, чи не підставний, — каже Старенький. — Постраждала родина має написати заяву в поліцію про розбій. Контролювати, аби справу розслідували. Це знадобиться в подальшому в судах за житло. Добиватися призначення судово-медичної експертизи про визначення ступеню тяжкості отриманих травм.

Зараз ви читаєте новину «Родину Прокопенків викинули з квартири колектори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі