неділя, 16 червня 2019 04:14

З полуницею, шампанським та вином: нагородили кращих художників України

У Вінниці пройшов 3 міжнародний конкурс "Кращий художник України". Захід тривав останні два тижні.

За звання найкращих змагалися 26 художників з України, Грузії, Польщі, Киргизстану, Таджикистану та Китаю.

Організаторам надійшло 617 заявок від охочих взяти участь у пленері, з них конкурсна комісія відібрала 30. Четверо з різних причин приїхати не змогли.

7 червня, під час оперного фестивалю у Тульчині, художники малювали картини просто неба, слухаючи оперну музику.

  Володимир Козюк (у центрі). Фото: vinnitsaok.com.ua
Володимир Козюк (у центрі). Фото: vinnitsaok.com.ua

"Це такий проект в проекті, - зізнається Gazeta.ua організатор конкурсу, Народний художник України Володимир Козюк. - Художники можуть слухати прекрасну музику та для глядачів малювати картини. Митці створювали картини навіть на балконі суду. Дивилися на красу міста та "писали". Малювали краєвиди міста Бар, села Лядова та Житомира".

Чоловік додає, що під час конкурсу спав по три години.

  Фуршет художнього пленеру. Фото: vinnitsaok.com.ua
Фуршет художнього пленеру. Фото: vinnitsaok.com.ua

Нагородження переможців відбулося у ресторані "Велюр". Всіх присутніх пригощали червоним та білим вином, іспанським шампанським, м'ясними та сирними стравами, солодощами, полуницею, ананасами та іншими фруктами.

За словами Володимира Козюка, у мистецтві немає переможених чи тих, хто програв. Воно вічне і не потребує жодної оцінки.

У номінації "Кращий художник", що розігрувалася між українськими митцями, перемогли Катерина Білетіна з Одеси, Віктор Чепинець з міста Хуст та киянка Анастасія Крайнєва-Маснюк.

У міжнародній номінації The Best Artist нагороди отримали польська художниця Йоанна Тшчінська, китаєць Лі Хінмін та харків'янин Валерій Шматько.

"Слава Україні!" – промовив Лі Хінмін, викликавши захоплення у залі.

  Нагороди переможцям. Фото: vinnitsaok.com.ua
Нагороди переможцям. Фото: vinnitsaok.com.ua

Особу нагороду вручили Володимиру Слєпченку з Києва. Він отримав міжнародну Премію імені Валерія Гегамяна. Вона надається тим, хто своєю творчістю художника є прикладом самовідданого і безкорисливого служіння мистецтву.

Відзначили також художника з Вінниці Ігоря Ященка, який через хворобу працював лише у власній майстерні. Однак, чоловік створив дві картини.

Художник із Киргизстану Жанибек Суйунбеков подарив Сьомому апеляційному адміністративному суду Вінниці картину із зображенням будівлі установи, а організатору пленеру вручив традиційний киргизький ковпак. Художник отримав почесний орден "За розбудову творчої України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивовижні натюрморти та пейзажі міста: відбулася виставка картин

4 червня у Вінниці стартував проект "Кращий художник".Щодня з п'ятої ранку на вулицях Вінниці можна зустріти 26 художників із різних країн з фарбами та мольбертами – учасників Міжнародного пленеру "Кращий художник". Кожен обрав для себе цікаву історичну локацію та відтворює її на полотні.

Зараз ви читаєте новину «З полуницею, шампанським та вином: нагородили кращих художників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі