середа, 23 квітня 2014 05:59

У Харкові з'явились "чорні чоловічки", які полюють на "зелених"
2

У Харкові з'явились "чорні чоловічки", які поставили собі за мету підтримувати місцевий Майдан і перешкоджати сепаратистській діяльності "зелених чоловічків".

Як стало відомо Gazeta.ua, "чорні" вдаються до превентивних заходів у боротьбі проти сепаратизму на сході України.

На днях у Харкові планувалась масштабна акція проросійських мітингувальників. Проте у ній взяла участь невелика кількість учасників, зокрема, завдяки проробленій роботі "чорних чоловічків".

"Публіка, яка збирається йти на відповідні заходи, заздалегідь відловлюється, з нею проводиться "профілактична бесіда", і вже ніхто нікуди не йде. Ми провели три-чотири затримання. Інформація про те, що до Харкова заїхали сто чорних чоловічків, які жорстко розправляються із сепаратистами, розповсюдилась між ними дуже швидко. Останні повтікали як миші", - розповів представник "Правого сектору"-Схід Ігор Мосійчук.

За його словами, сепаратисти хочуть проголосити на травневі свята "Українську федеративну республіку", тому їм слід організовано зашкодити це зробити.

Разом з тим, Мосійчук зазначив, що у той час, коли "чорні чоловічки" борються на ентузіазмі із "зеленими", у Харкові досі не розформовано місцевий підрозділ "Беркуту", яким командує в.о. командира батальйону Лукаш.

"Він брав участь у розгоні Майдану, катував активістів, стріляв. Будучи п'яним, неодноразово хизувався, скільком очі повибивав. Особисто Лукаш керував побиттям людей у Чутовому, коли майданівці їхали на Марш єдності до Харкова", - наголосив активіст.

Лукаша хотіли звільнити, а замість нього призначити патріотично налаштованого командира. Проте він влаштував мітинг із своїми прихильниками під обласним УМВС, і його залишили на посаді виконувача обов'язків.

Більше того, "беркутівці" у Харкові, за словами Мосійчука, продовжують носити свій характерний спецодяг, тільки вже без нашивок.

"Їм не особливо довіряють охорону адміністративних будівель, оскільки вони не лояльні до нинішньої влади, відступають перед сепаратистами. Коли Харківську ОДА підпалили, це "Беркут" дозволив", - наголосив громадський діяч.

Водночас, він повідомив, що у Харкові зараз формуються два батальйони територіальної оборони "Слобожанщина" і "Харків". Їх очолюють патріотично налаштовані силовики, які свого часу відмовились протистояти Майдану.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові з'явились "чорні чоловічки", які полюють на "зелених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі