пʼятниця, 19 червня 2015 09:50

Тальнівці возили на фронт Сашка Лірника
4

Делегація з Тального Черкаської області підсилена відомим казкарем Сашком Лірником побувала на передових позиціях українських воїнів біля Волновахи Донецької області. Побували на передових позиціях українських бійців.

"Враження дуже змішані. До цих пір не можу розібратися. Дороги геть розбиті, як казав водій наш, і снарядів не треба. Головне - розуміння того, що наш народ підтримує нашу армію, бо там наші діти. Везли припаси для "своїх", але роздавали всім. Батьки жартували,що нехай син не йде "на батальйон", бо роту вони ще прохарчують, а батальон вже ні", - коментує поїздку Сашко Лірник.

Бійці на блок-постах фотографувалися з байкарем.

"Якось не очікував такої своєї популярності. Дуже втішений нашими хлопцями на передовій. То справжні патріоти, цвіт нації, козаки і лицарі. Бачив там українців, росіян, кримських татар - це все ми, це все наші. І ще відчуття того, що з ними не страшно. Це вдома на дивані перед монітором душу рвеш, а там все ясно і зрозуміло. Проблеми є. Наприклад, не сподобалось що деякі особи вживають алкоголь. Але серед молодих такого не помітив. Мало броні ще у хлопців. Треба більше - ми ж можемо. Відмітив для себе командирський і офіцерський склад - справжні професіонали і роблять все без надриву, показухи і спокійно. Як і має бути. Ще здивувало і порадувало те, що "на дембель" не хочуть іти і ховаються від командира, щоб не відправив додому. Дуже був втішений що мене чекали і раділи моїм виступам. Горло зірвав точно. Приємно що вояки раділи як діти, а місцеві жителі теж підтягнулися з дітьми. Основна думка - щоб наші керівники не боялися,бо хлопці на передовій не бояться", - говорить Сашко Лірник.

"Сашко вміє зачаровувати аудиторію. Коли ми прибули в першу роту першого батальйону послухати його прийшло 7-8 осіб. Але вже за 20 хвилин кількість слухачів збільшилася до сорока. Слухали всі, хто не був зайнятий по службі", – каже тальнівчанин Петро Шандиба.

Тальнівцям показали солдатський побут, бліндажі, покатали на БМП. Російські найманці в той час не стріляли, хоч вилазки до українських позицій вони влаштовують із завидною регулярністю. Насамкінець Сашко Лірник зустрівся із волонтерами з міста Волноваха, які давно й наполегливо допомагають українській армії.

Зараз ви читаєте новину «Тальнівці возили на фронт Сашка Лірника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі