четвер, 12 вересня 2019 11:30

Погрожують багатодітній вдові АТОвця

Погрожують багатодітній вдові АТОвця
Перші погрози Марія Ракус отримала в кінці липня цьогоріч. Фото: Валерій Шмаков.

На Львівщині у селі Куровичі багатодітну вдову учасника війни на Донбасі залякують і намагаються вижити з будинку. Марія Ракус регулярно знаходить надписи з погрозами, пережила вже два підпали і боїться за життя власних дітей.

Почалось все після смерті домашнього улюбленця 9 доньок Марії Ракус. Жінка знайшла декоративного щурика, який у теплу погоду жив у клітці на вулиці, наприкінці липня цьогоріч. Тварина була без очей.

"У мене кури подвір'ям ходять – то, може, думаю, яка клюнула. Різне буває… Закопала його. А на другий день знайшла першу записку на стіні будинку: "Ми прийдемо о дванадцятій ночі. Як тобі подарунок зі щуром?" - розповідає Марія.

Згодом жінка отримала ще одну погрозу зі словами: "Зроблю все, щоб ви звідси пішли". Після цього звернулась до поліції, передає "Обозреватель".

"Із райвідділку додому повернулася близько третьої дня. Трохи посиділа зі старшою донькою, яка забігла в гості. А далі пішла провести її до автобусної зупинки", - додає жінка

Дорогою її наздогнала звістка: загорілася літня кухня з коморою та сараєм. Коли жінка добігла додому, палало все. Вона встигла вивести з сараю худобу та птицю. До моменту приїзду пожежників усе згоріло вщент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова добровольця АТО виховує 9 доньок

Через день у жінки згоріло ще одне приміщення - шопа, у якій вона зберігала речі та запас дрів на зиму. А наприкінці серпня жінка отримала ще одну погрозу.

"Ще хата",- йдеться у записці на будинку жінки.

"Поняття зеленого не маю, хто це все робить. Мені вже казали люди: таке враження, що хтось зачищає територію просто. Під бізнес абощо... Я неконфліктна людина. До того ж маю семеро дітей – у мене нема часу з кимось сваритися. Чоловіка поховала 15 січня – у мене проблем вистачає. За день так наробишся, що навіть бажання зайвий раз із кимось поговорити немає. Хату нам подарував меценат. Я на нього молилася просто. Так хотіла ту кухню літню доробити. Тішилася з того, що маю", - додає жінка.

Після погроз, двох пожеж і суспільного розголосу поліція таки відкрила провадження за статтею "погрози і нищення майна".

У Дніпрі комунальники зняли державні прапори, встановлені на Краснопільському цвинтарі біля могил загиблих бійців.

Зараз ви читаєте новину «Погрожують багатодітній вдові АТОвця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі