субота, 07 вересня 2019 14:55

Депутати роздали 16 земельних ділянок

Автор: ФОТО з сайта ”Фейсбук”
  У місті здали в оренду ділянку з пам’яткою архітектури — Шуховською вежею. Також безоплатно роздали землі біля річки Рось. Нові власники хочуть звести там будинки, хоча будувати у прибережній зоні заборонено
У місті здали в оренду ділянку з пам’яткою архітектури — Шуховською вежею. Також безоплатно роздали землі біля річки Рось. Нові власники хочуть звести там будинки, хоча будувати у прибережній зоні заборонено

16 земельних ділянок роздали приватним особам на сесії білоцерківської міськради 29 серпня. Давали по 10 соток під зведення будинків. Три ділянки біля річки Рось — неподалік острова Дитинства та району Заріччя. Ще на одній є пам'ятка архітектури.

— Видали підставним особам, щоб потім забрати собі. Обікрали місто й порушили законодавство, — говорить білоцерківський активіст Віталій Блінов, 56 років. — У нас є лише два виходи — зборами громади маємо скасувати рішення або достроково припинити повноваження міської ради. Судитись довго. І це не має сенсу, коли депутати у змові. Землю у місті потрібно продавати на аукціонах. Тоді не буде корупції.

Серед людей, які отримали землю, немає жодного учасника бойових дій на Сході, проаналізували білоцерківські активісти.

— Ми фіксуємо, як голосує кожен депутат. Коли настане час виборів, ми покажемо жителям, хто є хто, — каже активіст 58-річний Віктор Левицький.

Згоду на передачу земель біля річки видала земельна комісія міста. Не прийняла до уваги зауваження управління архітектури. Ділянки належать до унікальних природних ландшафтів та об'єктів природо-заповідного фонду, заявили там. Будувати на такій землі заборонено законом.

Землю біля Росі отримали містяни В'ячеслав Карлінський, Олег Олійник та Руслан Поповецький.

— Прибережна смуга річки захищається більш ніж десятком законів. Місцеве самоврядування слідкує за їхнім виконанням. Натомість за дві хвилини засідання депутати перекреслили необхідність існування виконавчих органів у Білій Церкві, — говорить начальник управління благоустрою Альона Колотницька, 43 роки.

Землю ще не видали, переконують депутати.

— Прийняті рішення ніяких наслідків не несуть, — каже депутат 42-річний Володимир Вовкотруб. — Землю ще не виділили. Лише дали дозвіл на розробку проекту землеустрою. Якщо управління міста, зокрема архітектурне, дадуть негативний висновок, то проекти не затвердять.

— Я наклав вето на 18 рішень міської ради. Їх прийняли без урахування зауважень, — каже міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, 50 років. — По одному відкрили кримінальне провадження щодо можливого підроблення документів. На деяких ділянках уже зареєстрували незаконно нерухоме майно. Тепер намагаються отримати цю землю. Із цим працюватимуть правоохоронні органи. Також наклав вето на рішення стосовно землі біля острова Дитинства і башти Шухова.

Одна виділена ділянка вартує близько $15 тис.

— Щоб отримати землю у місті, необхідно звернутися із заявою у

міськвиконком. Якщо є вільні ділянки, то питання виносять на розгляд сесії. Депутати ухвалюють рішення. Коли ж вільної землі немає, то заявнику мають дати відповідну довідку, — говорить білоцерківський ріелтор Альона, 33 роки. Прізвища не називає.

223 питання розглянули білоцерківські депутати на сесії міськради 29 серпня. 90% із них стосувалися видачі земельних ділянок.

Пам'ятку архітектури здали в оренду автомийці

У Білій Церкві хочуть здати в оренду земельну ділянку на вул. Андрея Шептицького, 2. Там розташована пам'ятка архітектури — Шуховська водонапірна вежа, збудована 1929 року. За це проголосували депутати 29 серпня. Земля потрібна підприємцю Олександру Луценку, щоб розширити автомийку "Водолій" неподалік.

— На цій території також розміщений департамент ЖКГ та інспекція з благоустрою. Охоронна зона такої пам'ятки — 30 метрів. Навколо вежі не можна нічого будувати. Тим паче, під баштою є резервуар. А підприємець хоче поставити паркан впритул до вежі, — зазначив заступник міського голови 56-річний Анатолій Кравець.

— Депутати просто підняли руки, проголосували і забули. Не маючи ні документів, ні експертиз. За законом мала би бути комісія. Тоді б не дали дозвіл на будівництво. Шуховська вежа належить до об'єктів культурної спадщини Київської області, — розповідає начальник управління благоустрою та екології Альона Колотницька, 43 роки.

Вежу планують реконструювати. За планом біля неї збудують музей ім. Шухова. На башті встановлять панорамну відеокамеру, що охоплює все Білу Церкву. Під вежею — екран, на якому транслюватимуть місто. На сьогоднішній день відділ благоустрою не має на це коштів. На 3 вересня коментар на автомийці "Водолій" узяти не вдалося.

Наталія СУДИКА

Зараз ви читаєте новину «Депутати роздали 16 земельних ділянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають