субота, 28 вересня 2019 13:50

Чизкейк із гарбуза подають під карамельним соусом

Автор: ФОТО з сайта ” smachno.ua”
  Чизкейк готують із домашнім сиром і корицею
Чизкейк готують із домашнім сиром і корицею

— Це популярний десерт. Але мало хто знає, який він смачний із гарбузом і карамеллю, — каже Ярослава Заслонько з Володарки, 30 років.

Для тіста пропускає через м'ясорубку 200 г пісочного печива. Додає 100 г розм'якшеного вершкового масла, чайну ложку меду і три столові ложки какао-порошку. Перемішує. Викладає суміш на дно форми для випічки й утрамбовує ложкою. Накриває плівкою і ставить у холодильник.

— Для основи збиваю 400 грамів домашнього жирного сиру і 100 грамів цукрової пудри, — продовжує. — Змішую міксером, доки сир не стане схожим на крем. Додаю ванілін і половину чайної ложки меленої кориці. Слідом — 200 грамів пюре із запеченого гарбуза. Наприкінці домішую сире яйце та цедру одного апельсина і ще раз ретельно збиваю.

Заливає основу в холодну форму та випікає 40 хв. у духовці за температури 180°C. Дістає чизкейк і дає йому повністю охолонути.

— Готую карамельний соус. Для цього в посудину з товстим дном насипаю 200 грамів цукру і ставлю на помірний вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до кипіння. Варю, доки цукор не розчиниться і маса не стане яскравого бурштинового кольору.

Додає 150 г подрібненого на шматки вершкового масла. Перемішує, щоб розчинилося. Знімає з вогню і тоненькою цівкою, помішуючи, вливає 125 мл підігрітих вершків жирністю 25–30%. Розмішує до однорідності. Охолодженим карамельним соусом поливає чизкейк, коли подає до столу.

Зараз ви читаєте новину «Чизкейк із гарбуза подають під карамельним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають