середа, 11 вересня 2019 12:26

Скандальні МАФи не будуватимуть — не знали, що під ними газова труба

Скандальні МАФи не будуватимуть — не знали, що під ними газова труба
Збирали підписи проти МАФів. Фото: Ярослава Фоніна

Скандальні МАФи у Розсошенцях під Полтавою не будуватимуть.

Про це журналісту "Газети" розповів голова Щербанівської громади Ігор Процик.

Днями в мікрорайоні Садовому почали монтувати два МАФи — "Кулиничі" та "Докучаєвські чорноземи". Місцеві жителі обурювалися, бо конструкції збиралися встановлювати без громадських слухань і не за правилами.

10 вересня мешканці мікрорайону зустрілися, аби зібрати підписи проти встановлення.

"Нас тут близько 10 тисяч проживає. Тож, сподіваюся, на нашу думку звернуть увагу. Ми не проти магазинів. Але зараз їх хочуть встановити прямо над мережею з труб. Якщо там щось зламається, їх вже не зможуть відремонтувати. Також там за 3 метри — насосна станція, і раптом там щось станеться, нічого не зможе під'їхати. Окрім того, вся територія — для обслуговування будинків, а не для МАФів", — прокоментувала місцева Любов Чорненко.

За словами жінки, через мережу під МАФами не зможуть обладнати санвузли в магазинах.

"Працівники не зможуть навіть руки помити. А тоді навіщо нам продуктові магазини з порушенням санітарних норм", — додала Любов Володимирівна.

На зустрічі зібрали 75 підписів.

Наступного дня журналіст "Газети" звернувся до директора фірми "Добробут Полтава" Анатолія Селецького.

"Це земля сільради, ми ніяких дозволів не даємо, нічого не встановлюємо. Це замовила сільрада, тож телефонуйте туди", — прокоментував Анатолій Павлович.

Голова Щербанівської громади Ігор Процик повідомив, що скасував рішення про встановлення МАФів.

"По-перше, на найближчу сесію виноситься питання про обмеження договору з підрядником. По-друге, я в усній формі заборонив продовжувати роботи на тій території. Бо вони зарано почали встановлювати магазини, як потім виявилося, на газових трубах. Полтавагаз, як завжди, "спала", а потім "прокинулася". Тож там нічого не буде", — прокоментував Ігор Степанович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прямо у дворі встановлюють МАФ — жителі обурені. Відео

У селі Мачухи Полтавського району на жвавій трасі Полтава - Олександрія нанесли на асфальт нагадування для пішоходів і велосипедистів.

Зараз ви читаєте новину «Скандальні МАФи не будуватимуть — не знали, що під ними газова труба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають