Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 11:42

П'ять шкіл Білої Церкви отримали інтерактивні панелі (відео)

П'ять шкіл Білої Церкви отримали інтерактивні панелі (відео)
Інтерактивна панель поєднує функції проектора, інтерактивної дошки, комп'ютера, планшета й телевізора. Фото: БМР

На початку навчального року у п'яти школах Білої Церкви з'явилися сучасні інтерактивні панелі. Їх придбали за 600 тис. грн бюджетних коштів. Вартість однієї 118 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба білоцерківської міської ради.

"Сучасні діти, які працюють із гаджетами, хочуть бачити вчителя не тільки з крейдою біля дошки. Їм не цікаві такі уроки. Інтерактивна панель - це найкращий технічний засіб для інтерактивного навчання, який є у школі. Увага учнів на уроці зросла. Найкраще ця дошка демонструє свої можливості на уроках математики, фізики, географії, біології. Адже візуалізація у дітей тісно пов'язана з можливістю запам'ятовувати – це дуже важливий момент на уроці. Таке навчання утримує дітей в постійній увазі до матеріалу, у них з'являється бажання працювати", - поділилася враженнями директорка школи №5 Ольга Садаєва після тижня користування панеллю.

З такими пристроями працюють учні шкіл №№5, 9, 12, 15 та 16.

Інтерактивна панель поєднує функції проектора, інтерактивної дошки, комп'ютера, планшета й телевізора. Вчителі можуть завантажувати підручники до пристрою, створювати власні уроки з тестами та елементами гри у форматі 3D, тобто моделі тривимірного простору. Також дошка з аудіо- та відеосупроводом, перекладом термінів та понять на інші мови тощо. Панель можна використовувати як і звичайну дошку. Адже вона не потребує ані крейди, ані маркерів, крім того, вона має антивандальні властивості.

"Ми маємо зараз велику концентрацію уваги учнів і я вже можу передбачити результат того підсумку, який буде в кінці року, якщо працювати у такому темпі й мати певну систему. Об'єм матеріалу, що презентується на уроці, збільшується. Наприклад, якщо говорити про математику, то вже є готові шаблони фігур і їх не треба креслити на дошці, вчитель просто додає якісь елементи для розв'язування задач. Можна розв'язати не 2-4 задачі, а 10-15 за один урок", - говорить заступниця директора з навчально-виховної роботи школи №5 Людмила Глупак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрати гурток для дитини: поради експерта

Такі панелі — вимога сучасності, тому при формуванні бюджету на наступний рік будуть також закладати кошти на їхнє придбання.

19 вересня 250 учнів Володарської ЗОШ №2 ім. В. П. Мельника вийшли на акцію протесту "Молодь за чистоту", "Ні екологічній катастрофі", "Ми хочемо пити чисту воду". Акцію присвятили всесвітньому дню прибирання.

Зараз ви читаєте новину «П'ять шкіл Білої Церкви отримали інтерактивні панелі (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають