вівторок, 10 вересня 2019 17:16

Із собачої шерсті роблять сукні, жилети та шкарпетки

Із собачої шерсті роблять сукні, жилети та шкарпетки
Жінка робить взуття з шерсті. Фото: Фейсбук

У селі Тахтаулове Полтавського району місцева жителька робить одяг із собачої шерсті.

Журналіст Gazeta.ua поспілкувався із Неоніллою Свєтозаровою, яка уже 8 років валяє собачу шерсть і виготовляє різноманітну продукцію з неї.

Неонілла Миколаївна — власниця двох собак породи французька болонка. За словами жінки, це неалергенна порода, має м'яку і кучеряву шерсть. Їх необхідно стригти влітку, в інші сезони - вичісувати. Пуху й шерсті дуже багато.

Замовляють чимало, особливо в осінньо-зимовий період. Купують валянки, шкарпетки, жилети, рукавички, пояси.

Багато замовлень поїхало за кордон — у Берлін, Кишинів, Прибалтику. Також замовляють із Полтави, Кам'янського та інших міст України.

Вироби дуже добре носяться. А в шкарпетках не потіють ноги.

Неонілла Миколаївна стверджує, що такі вироби корисні при застудах, бо дуже добре прогрівають тіло і водночас "дихають". Також одяг із собачої шерсті допомагає при хворобах судин, суглобів, поліартритах.
"Собача шерсть хоч і м'яка і приємна на дотик, але водночас трохи поколюється. Це розганяє кров, покращуючи її циркуляцію", — розповіла жінка.
Шкарпетки й рукавиці коштують 200-250грн, залежно від розмірів, валянки — до 400 грн. Найдорожчі жилети - майже 6 тис. грн, їх багато замовляють клієнти із-за кордону.

Найважчим замовленням стало пальто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що має бути в осінньому гардеробі - поради Андре Тана

3-річний мейн-кун Віво став зіркою мережі завдяки своєму ефектному вигляду — розкішній чорно-димчастій шерсті, по-королівськи поважній поставі й пронизливому погляду жовтих очей.

Зараз ви читаєте новину «Із собачої шерсті роблять сукні, жилети та шкарпетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають