понеділок, 16 вересня 2019 10:31

Білій Церкві 987: дефіляція, шашлик, фото з мером і Джамала (фото, відео)
31

Біла Церква відсвяткувала 987-річчя
Фото: Білоцерківська міська рада
Біла Церква відсвяткувала 987-річчя
Біла Церква відсвяткувала 987-річчя
Біла Церква відсвяткувала 987-річчя
Біла Церква відсвяткувала 987-річчя

14 вересня місто Біла Церква відсвяткувало 987-річчя - гучно і яскраво.

Святкове дійство на головній площі розпочалося парадом підприємств, підприємців, комунальних закладів, громадських організацій та жителів міста. Назвали його Дефілядою. Вона проходить в Білій Церкві третій рік поспіль. Себе креативно представили більше 40 учасників.

Серед них була святкова агенція "Смайл", ПрАТ "Росава", ТОВ НВП "БілоцерківМАЗ", ТОВ "Міськбуд БЦ", ТОВ "Бастіон – БЦ", Білоцерківський цегельний завод, підприємство "Єдем Флора", хімчистка "Майстриня", таксі 579, автоцентр "Нісан Біла Церква".

У святкуванні взали участь колективи Департаменту житлово-комунального господарства, ЖЕКів № 1, 6, 7, спецкомбінату ритуальних послуг, ТОВ "Білоцерківські будматеріали", ТОВ "Білоцерківвода", КП "Білоцерківтепломережа", КП "Білоцерківський вантажно-авіаційний комплекс". Показали свої таланти творчий центр Бон-вояж, танцювальна студія "Беліссімо", міські навчальні, спортивні та позашкільні заклади.

Вийшли на ходу й працівники територіального центру, міськрайонного відділу Пробації, Білоцерківського національного аграрного університету, громадські організації "Червоний хрест", Національно-культурного товариства поляків Білоцерківщини. Техніку демонстрували патрульна поліція, муніципальна варта, аварійний загін ГУ ДСНС.

Із самого ранку міський голова Геннадій Дикий, депутати та білоцерківці поклали квіти до пам'ятника Ярославу Мудрому на Замковій горі. А також до стели на честь Небесної Сотні в пам'ять про тих, хто ціною власного життя захищали Україну на Сході.

З опівдня розпочалися культурні розваги. Для дітей влаштували спортивні локації з баскетболу, футболу, боротьби. Можна було не тільки спостерігати, а й взяти участь. Для найменших дітей до 1 року вже п'ятий рік поспіль влаштовують змагання-повзання "Карапуз – 2019". Переможці отримали машини-толокари і перші в їхньому житті медалі.

На галявині біля театру ім. П. Саксаганського відбувався Лицарський турнір. В обладунках і зі справжньою зброєю лицарі билися на очах у білоцерківців групами та в сам на сам. Той хто хотів стати частково учасником дійства, могли постріляти з лука, вдягнути костюм середньовічного жителя.

По вулиці Леся Курбаса, від БРУМу до парку імені Шевченка, влаштували фестиваль Солодощів та Меду. Можна було придбати та продегустувати медовуху та мед. Крім того, продавали делікатеси - равликів. Просили по 55 гривень за 3 штуки. А на центральній вулиці Ярослава Мудрого працювала виставка-продаж декоративно-ужиткового мистецтва, хенд мейд, виставка картин. Люди купували картини, магніти, іграшки, прикраси, посуд, обереги, вишиванки. Брали участь у майстер-класах.

На Торговій площі біля та навколо БРУМу було найбільше людей. Не тільки через численні вуличні кафе, де продавали шашлик. А й тому що тут проходила виставка ретро-автомобілів та мотоциклів. До фотозон стояли черги охочих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ляпіс мене обняв та дав автограф" — як пройшло закриття дня народження міста

Для дітей традиційно були в доступі автомобілі поліції та швидкої, а також вперше на цетральну площу виїхало три маршрутні таксі. Білоцерківці могли проконсультуватися у медиків: перевірити зір, виміряти артеріальний тиск, рівень цукру в крові. Охочі проходили тест на ВІЛ/СНІД, отримати консультацію у дерматолога, дитячого стоматолога, гінеколога та сімейних лікарів. Активною була локація громадської організації "Батьки за вакцинацію".

У парку ім. Т.Шевченка крім концерту, колекціонери представили унікальні кімнатні рослини. А в дендропарку "Олександрія" дав концерт оркестр Київського обласного академічного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського.

В центрі міста було дві сцени - мала - біля Родону, і головна - біля міської ради.

Святкування 987-річчя закінчилося близько 22:00 виступом української співачки Джамали. До цього білоцерківців дві години розважали юні таланти міста гурт "MalДіви" та столичний гурт "ROCK YOU".

14 вересня свій День народження святкувала також Вінниця - 656 років. Цього дня показали незвичні герби міста: один "вишитий" стрічками, другий - квітковий. Виступали Ірина Федишин, Pianoбой, Сергій Міхалок та оркестр "Ляпіс 98".

Зараз ви читаєте новину «Білій Церкві 987: дефіляція, шашлик, фото з мером і Джамала (фото, відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають