вівторок, 14 лютого 2017 09:20

Тисяча львів'ян уже дізналися чи придатна їхня вода до споживання

 

Львів'янам пропонують перевірити якість питної води у першій приватній хімічній лабораторії з дослідження води "АКВАлаб" по вул. Княгині Ольги, 114.

"Фахівці лабораторії не лише зроблять якісний аналіз, а ще й пояснять результати. Якщо якийсь показник не відповідає нормі, наші фахівці у висновках напишуть як його відкоригувати. Дослідження проводяться не експрес-методом а згідно з відповідними методами із визначення кожного окремого показника в лабораторних умовах. Це дозволяє отримати більш точні результати. З даних у протоколі відразу зрозуміло чи вода придатна до споживання.", – розповідає керівник проекту першої приватної хімлабораторії "АКВАлаб"Олена Анатійчук, .

Хімічна лабораторія існує три роки. За цей час провели тисячі аналізів.

 

"Фірми, що постачають фільтраційне обладнання спочатку неохоче йшли на співпрацю, а тепер самі стали зацікавлені у коректних результатах. Споживач завжди може після встановлення фільтру перевірити його роботу. Мета лабораторії "АКВАлаб" привернути увагу громадськості до розумного споживання природних ресурсів. Зокрема, забруднення водних ресурсів через нераціональну діяльність приватного сектору. У приватному секторі кожен власник бажає мати власну свердловину. При цьому не завжди дотримуються норм розташування вигрібних ям і сараїв з утриманням худоби. Це призводить до забруднення води в криницях і свердловинах", – додають.

У лабораторії є сформовані пакети, до яких входять конкретні аналізи. Пропонують такі: "Свердловина" – підходить для аналізу води зі свердловин, криниць, джерел. "Центральна мережа" - для аналізу води із центральної мережі. "Басейн" - із басейнів відповідно.

Можна перевіряти воду окремо за показниками рН (забарвлення, аміак, нітрити, нітрати, мідь, твердість, гідрокарбонати, сухий залишок, хлориди, загальний залишковий хлор, активний залишковий хлор, смак, запах, алюміній, сульфати, залізо).

Щоб перевірити воду, на вказану адресу треба віднести 1,5 л. води. Бажано, щоб вода зберігалась не довше 24 годин. Результати аналізу можна дізнатися за 48 годин. Працюють у будні з 10.00 до 17.00.

Зараз ви читаєте новину «Тисяча львів'ян уже дізналися чи придатна їхня вода до споживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі