четвер, 26 березня 2020 20:06

Зеленський зібрав керівників фракцій: про що говорив

Зеленський зібрав керівників фракцій: про що говорив
Президент закликав всіх бути присутніми на засіданні парламенту у суботу. Фото: Reuters

Перед позачерговим засіданням Верховної Ради президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками фракцій "Слуга народу", "Батьківщина", ОПЗЖ, "Голос" і "Європейська солідарність", груп "За майбутнє" та "Довіра".

Про це у четвер ввечері повідомив Офіс президента.

Глава держави наголосив на важливості забезпечення присутності всіх депутатів на позачерговому засіданні, оскільки перед Україною нині стоять великі виклики, і парламент має допомогти їх подолати.

"Ви бачите, яка складна ситуація у світі та в Україні. Ми робимо чимало, щоб уберегти українців від коронавірусу.

Але питання не лише в масках та медицині. Нам потрібно захистити економіку, ухвалити цілу низку ініціатив, щоб допомогти бізнесу, працівникам важливих підприємств, соціально незахищеним верствам населення. Я прошу, щоб депутати прийшли в суботу проголосувати запропоновані ініціативи. Це їхня відповідальність – допомогти українцям у такі нелегкі часи", - сказав Зеленський.

Він обговорив із парламентаріями можливий порядок денний і детальніше розповів про ініціативи зі збереження економіки та підтримки України, повідомили в ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед президентом стоїть вибір: урятувати країну чи Коломойського

На четвер, 26 березня, планувалося позачергове засідання Верховної Ради. Через побоювання підхопити коронавірус народні депутати відмовлялися приходити. Зараз у фракції "Слуга народу" орієнтуються, що Верховна Рада таки збереться у суботу, 28 березня. Розглядають можливість провести засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

На засіданні парламент має ухвалити законопроєкт про комплекс заходів із протидії епідемії коронавірусу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зібрав керівників фракцій: про що говорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі