понеділок, 12 серпня 2019 08:33

Зеленський дає видовища замість хліба – Сергій Таран

  Політолог Сергій Таран переконаний, що влада має взятися за важкі непопулярні реформи
Політолог Сергій Таран переконаний, що влада має взятися за важкі непопулярні реформи

Нова влада діє за принципом: якщо не можеш дати людям хліб, треба влаштувати видовище. Але згодом все одно треба буде показувати результати. Парадокс у тому, що обіцяні зміни неможливо втілити за рік, - переконаний політолог Сергій Таран.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Країна".

"Виборці, які голосували за Зеленського, очікують швидких змін. Як у Гаррі Поттера: махнув чарівною паличкою, і все сталося. Він повинен показати зміни через рік-півтора. А їх не буде. Якщо не станеться дива, у влади почнуться проблеми. Тому найближчим часом вони робитимуть те, що вміють професійно. Ми побачимо багато яскравих шоу: викриватимуть корупційні схеми, саджатимуть людей зі гучними іменами за ґрати. Це будуть а ля публічні страти часів французької революції чи сталінських показових судових процесів. Влада діятиме за принципом: якщо не можеш дати людям хліб, треба влаштувати видовище. Але згодом все одно треба буде показувати результати. Парадокс у тому, що обіцяні зміни неможливо втілити за рік" - сказав він.

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: Грошова реформа: Зеленського просять змінити національну валюту України

Натомість, переконаний експерт, потрібно здійснювати реформи, які вважаються непопулярними.

"Завершити реформи медицини, децентралізації, комунального господарства і земельного законодавства. Спочатку потрібно створити умови для розвитку економіки, а коли будуть гроші, виплачувати обіцяну соціалку. Та популісти роблять навпаки: спочатку обіцяють і роздають, а коли економіка починає страждати, йдуть з посади", - додав Сергій Таран.

Інтерв'ю з Сергієм Тараном читайте в журналі "Країна".

Перед запуском ринку землі в Україні необхідно ухвалити законодавчу базу, яка захистить інтереси власників землі та інвесторів.

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

"Треба спочатку ухвалити законодавчу базу, яка захистить інтереси всіх - від громадян-власників до зовнішніх чи внутрішніх інвесторів. І треба захистити національні інтереси та безпеку", — сказав він.

Разумков зазначив, що у команди є розуміння, що відбувається із землею в руках громадян. Утім, із землею в державній власності — "дуже багато питань".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський дає видовища замість хліба – Сергій Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі