вівторок, 13 серпня 2019 15:23

За що росіянам, які бігають московською площею, давати українські паспорти? - Доброволець розкритикував указ Зеленського

За що росіянам, які бігають московською площею, давати українські паспорти? - Доброволець розкритикував указ Зеленського
Умовний Навальний зможе приїхати і легко зробити в Україні політичну кар'єру, попереджає Євген Дикий. Фото: Reuters

Указ президента Володимира Зеленського про спрощене надання українського громадянства росіянам - загрозливе і недалекоглядне рішення.

Про це Gazeta.ua сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Рішення виглядає, наче починають за здоров'я - закінчують за упокій. В одному указі дві діаметрально протилежні частини.

Спрощення отримання громадянства іноземним добровольцям, які воювали за Україну, - шляхетний крок, якого довго добивалися від попереднього президента. Тепер Зеленський віддає борги Порошенка. Це тільки можна вітати.

Таке рішення несе переваги - мотивує воювати за Україну. Ті ж білоруси, які воювали за нас, отримають українське громадянство, а з ним і наш безвіз.

Друга половина указу - помилкова. Прирівнювати добровольців, які воювали за Україну, до росіян, у яких проблеми з режимом Путіна... Треба настільки нічого не розуміти у політиці. Зеленський - новачок, ніби хоче як краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипін - журналісту Бабченку та "квартальнику" Жидкову: "Ви тут гості. Свої поради роздавайте Путіну і росіянам"

Але між громадянством і політичним притулком є принципова різниця. Громадянство - це можливість брати участь в усіх українських політичних процесах. Обирати, бути обраним. Це треба заслужити. Іноземні добровольці заслужили це своєю кров'ю, зброєю в руках. При чому тут люди, у яких просто проблеми з режимом Путіна? Хто вони такі? Що зробили саме для України, щоб отримати рівні з нами виборчі права?

Та й далеко не всі вороги режиму Путіна є друзями України. Російська демократія закінчується там, де починається українське питання. Абсолютна більшість теперішньої російської опозиції, навіть дуже ліберальної щодо України нічим не відрізняється від путінського режиму. Вони там у себе борються за "выборы в Мосгордуму". А запитай прямо кожного з них "Чий Крим?" і з'ясується дуже багато цікавого.

Вони там у себе борються за "выборы в Мосгордуму". А запитай прямо кожного з них "Чий Крим?" і з'ясується дуже багато цікавого

Тому давати будь-кому з Росії, хто проти Путіна, український паспорт - дуже недалекоглядний крок.

Президент Зеленський і ті, хто йому готують укази, ще досі лишаються ментально орієнтованими на Москву. Не відокремилися від "единого русского пространства". Це найбільша проблема, яка чекає на Україну найближчим часом. І це страшно.

Умовний Навальний зможе приїхати і легко зробити тут політичну кар'єру. Зеленський із компанією навіть не розуміють цієї загрози.

Для російських спецслужб набагато простіше працювати з українською ватою, ніж засилати своїх агентів у нашу армію. Вату, якої неміряно, не будуть так уважно перевіряти. Яка не буде під лупою СБУ, як кожен росіянин, який приїде і попроситься на контракт.

Москві набагато легше набрати агентуру з людей з українським громадянством, які одночасно є п'ятою колоною", - каже Євген Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни отримають українське громадянство і візьмуться будувати тут Росію

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо спрощення процедури отримання громадянства для осіб, які захищали чи захищають нацбезпеку та оборону України. А також громадянам Росії, яких переслідують через політичні переконання.

Відповідний указ виданий і оприлюднений 13 серпня на сайті президента.

Зараз ви читаєте новину «За що росіянам, які бігають московською площею, давати українські паспорти? - Доброволець розкритикував указ Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі