пʼятниця, 21 лютого 2014 22:13

Україні необхідна люстрація - Дмитро Ярош

Україні необхідна люстрація - Дмитро Ярош
Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош вважає, що країна потребує революційних змін.
"Відставка Януковича і дострокові вибори - це лише проміжні завдання. Далі мають відбутися революційні зміни в державі, які покращать життя реально, а не по-азіровськи", - заявив він.

Країна мусить пройти етап люстрації, вважає лідер "Правого сектора".

"Найголовніше – верхівка піраміди. Коли знизу побачать, що нагорі несуть покарання, вона посиплеться. Це слон на глиняних ногах", - пояснив він.
Лідер "Правого сектора" додає, що дехто з опозиціонерів був частиною цієї системи. Тож люстрація стосуватиметься й декого з тих, хто прийшов до влади 2005 року.
"А далі є просто злочинці, які перебувають при владі. Приміром, мер Дніпродзержинська – людина з кримінальним минулим. Таких можна почистити шляхом виборів. Якщо ти вчинив злочини проти держави, народу, то просто в тюрму відправити. Це - не люстрація, а дія закону. Злодій має сидіти в тюрмі", - додав він.

Лідер "Правого сектера" народився й живе з дружиною і двома дітьми в Дніпродзержинську. Його мати працювала на вагонобудівному заводі, батько - інженером у газовому цеху місцевого металургійного комбінату. У квітні 1989 року Ярош підняв перший жовто-блакитний прапор на сході України, на Дніпропетровщині. Сформував перші осередки Руху в Дніпродзержинську, Українську студентську спілку. Служив у ракетних військах у Білорусі та під Іркутськом. Там виступив проти ГКЧП, розклеював у частині листівки. Працював вахтовим методом на "Ноябрьскнафтогазе", ремонтувіав електродвигуни, Дніпровському меткомбінаті. . Зорганізував там страйкком. Потім торгував на базарі.
"Пряжу возив із Чернігова. Дружина плела дитячі кофточки, а я продавав. Зразу соромно було, а подивився: біля мене полковники відставні стоять, учителі, лікарі. Спілкування доволі інтелектуальне", - розповів він.

Більше читайте в інтерв'ю Дмитра Яроша в № 210 журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Україні необхідна люстрація - Дмитро Ярош». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі