вівторок, 10 вересня 2019 15:35

У Раді рятують Антикорупційний суд

У Раді рятують Антикорупційний суд
Антикорупційний суд можуть паралізувати тисячі справ.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про зміни до закону про Вищий антикорупційний суд.

Рішення ухвалили у вівторок.

За теперішнім законом, до Антикорупційного суду мають передати кримінальні провадження, які розглядають інші суди. Наслідком буде надходження тисяч кримінальних проваджень, які не стосуються топ-корупції, проваджень, у яких закінчилися строки давності та які розслідували органи досудового розслідування з порушенням правил підслідності, йдеться у пояснювальній записці.

За словами представника президента в Конституційному суді Федора Веніславського, ВАКС "отримає більше ніж 3 тисячі кримінальних справ, які він змушений буде реєструвати, і це паралізує роботу суду", пише "Інтерфакс-Україна"

Згідно змін, підсудність Антикорупційного суду поширюватиметься на кримінальні провадження, які зареєстровані від дня початку роботи суду; до дня початку роботи ВАКС, якщо досудове розслідування проводило Національне антикорупційне бюро та завершили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратур.

Станом на 5 вересня (початок роботи суду. - Gazeta.ua) лише 5% справ, які має отримати суд, розслідувало НАБУ, і вони щодо категорії справ про корупцію серед високопосадовців.

Нардепи проголосували також за скорочення термінів підготовки законопроекту до другого читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли корупції не буде взагалі

5 вересня розпочав роботу Вищий антикорупційний суд.

Торік у червні Верховна Рада ухвалила закон про його роботу. У квітні призначили 38 суддів суду і вони склали присягу.

Зараз ви читаєте новину «У Раді рятують Антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі