четвер, 28 листопада 2019 19:48

Щоб не було, як у 1990-х. Чому українці бояться ринку землі

Щоб не було, як у 1990-х. Чому українці бояться ринку землі
Захід пропонує ліберальні реформи, але в українців зберігаються патерналістські настрої, каже експерт.

Серед українців досі зберігаються патерналістські настрої, тому реформи, які пропонує Захід, сприймаються критично.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Кроки у напрямку реформ сприймаються критичніше. У суспільстві зберігається думка, що в економіці держава за все відповідає, має бути головним власником. Люди розчарувалися, як відбулася прихватизація у 1990-ті. Це переноситься на теперішнє ставлення до ринку землі, великої приватизації.

Такий собі дисонанс, коли влада, наші західні партнери мають установку на ліберальні реформи, а в більшості населення — патерналістські (відносини держави і суспільства, як батька і дітей. Gazeta.ua) настрої. Але Зеленський на відміну від Порошенка тут не боїться йти на ризик.

Люди розрізняють своє ставлення до президента і його команди. Скандали у фракції "Слуга народу" не сильно вплинули на розчарування. Зеленський — простий, близький, тому досі позитивно сприймається на рівні емоцій. На відміну від того ж Вакарчука — не мінорний, а мажорний", - каже політолог.

Водночас Зеленський має бути обережним щодо майбутньої зустрічі у нормандському форматі, говорить експерт.

"Люди не завжди розуміють, що війну в односторонньому порядку завершити неможливо і швидко. Тим більше, що деякі політики спекулюють на цій темі. Зеленський має бути дуже обережним у переговорах із Путіним, бачити пастки, розуміти "червоні лінії", - каже Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може стати катастрофою для рейтингу Зеленського

20 листопада минуло півроку з дня вступу Володимира Зеленського на посаду президента.

За нього на виборах у другому турі проголосували 73,22%. Його партія "Слуга народу" отримала 254 парламентські мандати зі 424.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не було, як у 1990-х. Чому українці бояться ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі