середа, 25 березня 2020 15:59

Окупанти з ДНР звинуватили Порошенка у вбивстві Мотороли

Окупанти з ДНР звинуватили Порошенка у вбивстві Мотороли
"ДНР" оголосила в розшук екс-президента Петра Порошенка за звинуваченням у вбивстві "Мотороли". Фото: Волинські Новини

Так звана генеральна прокуратура угруповання "ДНР" порушила "кримінальну справу" щодо п'ятого президента України Петра Порошенка за підозрою в організації вбивства одного з лідерів бойовиків Арсена Павлова з позивним "Моторола".

Про це повідомляється на сайті "генпрокуратури".

За їхньою версією, Порошенко, будучи президентом України, затвердив наведений у виконання українськими спецслужбами план вбивства Павлова. Відзначається, що п'ятий президент оголошений в розшук, йому "обрано запобіжний захід" у вигляді утримання під вартою.

Уточнюється, що "кримінальну справу" було порушено в лютому 2020 року за частиною 4 статті 230 "кримінального кодексу ДНР" (організація терористичної діяльності).

Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 15 до 20 років або довічне позбавлення волі, додали в "ДНР".

Бойовик Арсен Павлов родом з Росії. На Донбасі він очолював незаконне збройне формування "Спарта". Загинув 16 жовтня 2016 року в результаті вибуху в ліфті будинку в центрі Донецька, де проживав.

"ДНР" звинуватила у вбивстві "Мотороли" українських диверсантів. У свою чергу українська сторона причетність до вбивства заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з ДНР звинуватили Порошенка у вбивстві Мотороли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі