Ексклюзиви
середа, 15 травня 2019 18:27

Назвали "червоні лінії" для Зеленського

Назвали "червоні лінії" для Зеленського
Українська мова і західний вектор країни є червоними лініями, за які не можна заходити Володимиру Зеленському. Фото: УНІАН

Новообраний президент Володимир Зеленський має продовжувати курс на ЄС і НАТО, який підтримує більшість українців. Про це Gazeta.ua сказала політолог Олеся Яхно.

"Із президентства Порошенка Зеленський має взяти євроатлантичний вибір країни. Якщо намагатиметься змінити вектор, то більшість суспільства це не підтримає.

Помилкою буде і спроба переглянути гуманітарний блок, зокрема мовне питання. Останні події в Харкові (12 травня жителі Харкова на площі Свободи вимагали захистити волонтерів, які збирають гроші для потреб армії у наметі. Напередодні міська влада видала припис протягом трьох діб знести намет. - Gazeta.ua) показали, що активна частина суспільства не сприймає будь-які можливі реваншистські дії", - сказала політолог.

Зеленський мав би зустрітися із теперішнім керівництвом країни для цивілізованого отримання влади, зауважила Яхно.

"Володимир Зеленський мусить зрозуміти для себе — потрібно готуватися до президентської посади і для цього зустрічатися, зокрема з діючим главою держави Петром Порошенком. Натомість бачимо підготовку до зовсім іншого - парламентської кампанії, розбірки і конкуренцію між різними групами: хто ким стане. Самого бажання вникати у суть процесів не видно.

Серед депутатів багатьох, зокрема і тих хто лояльно ставиться до Володимира, дивує, чому той не спілкується з представниками влади - для отримання інформації, досвіду з таких процесів як "Мінськ", "Нормандський формат", безпеки, Криму. Натомість команда Зеленського показує, що протиставляє себе. Мовляв, він як новий політик не буде йти на договорняки з Верховною Радою. Звучить дивно. Бо відкриті зустрічі, обговорення не повинні обмежуватися датою інавгурації. Це нормальний процес цивілізованих демократій", - каже політолог.

Йде підготовка до парламентської кампанії. Самого бажання вникати у суть процесів не видно

"Проблема у тому, що Зеленський не є класичним політиком. Шантажує парламент через відеозвернення, спікера Парубія називає "брехуном". Це аж ніяк не можна назвати "новими" стандартами. З огляду на парламентські вибори хоче відмежуватися від усіх інституцій, показавши що він новий, а Верховна Рада, діючий президент — старі, зі старими правилами. Принципово не хоче зустрічатися, щоб його із ними не асоціювали.

Крім конкретного політика, є ще процеси в державі. Треба починати зі змісту, а не шоу. Не безкінечно розповідати про переїзд до нової адміністрації, звинувачувати що хтось не дає булави. Потрібна позиція по базовим питанням. Своєю поведінкою Зеленський не показує, що дійсно хоче бути президентом. На будь-яке конкретне запитання про МВФ, Росію, ринок землі чи співпраці з ВР немає жодної конкретики", - говорить Олеся Яхно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Зеленський мають рівнятися на Кучму з Кравчуком - політолог

У другому турі президентських виборів шоумен Володимир Зеленський на 48,77% випередив Петра Порошенка.

Про остаточні результати виборів ЦВК повідомила 30 квітня.

Регламентний комітет рекомендував Верховній Раді розглянути 7 постанов про інавгурацію новообраного президента.

Зараз ви читаєте новину «Назвали "червоні лінії" для Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути