понеділок, 05 серпня 2019 13:48

НАБУ взялося за розбірки між Кличком і Богданом

НАБУ взялося за розбірки між Кличком і Богданом
"Звернувся в НАБУ, аби відкрили провадження за заявою голови ОП Богдана про пропозицію йому хабаря нібито в моїх інтересах", — Кличко. ФОТО: "Радіо Свобода"

Національне антикорупційне бюро перевіряє, чи намагалися підкупити главу Офісу президента Андрія Богдана в інтересах міськголови Києва Віталія Кличка.

Про це бюро повідомило на запит Gazeta.ua.

"Детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними у заяві мера Віталія Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення, підслідного НАБУ", — зазначили в бюро.

Провадження попередньо кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

Внесення відомостей до ЄРДР (відкриття провадження) не є свідченням того, що хтось з боку Кличка справді намагався підкупити Богдана. НАБУ відкриває провадження, аби встановити факти та зібрати докази, вказали в бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може програти війну з Кличком - експерт

Керівник Офісу президента Андрій Богдан виступив із ініціативою розділити посади мера столиці й голови Київської міської державної адміністрації. Звернувся до Кабміну щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Він заявив, що отримав пропозицію від "смотрящого" за Києвом поділити крадені з бюджету кошти, якщо ОП не призначатиме головою КМДА свою людину. Також він сказав, що Кличко на зустрічі розповів, ніби Київраду контролює не він, а "2-3 "смотрящих", які мають певні групи депутатів. І якщо він не буде знаходити з ними компроміси, "у нього не буде більшості в Київраді".

До НАБУ з проханням перевірити заяву Богдана звернувся Кличко.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ взялося за розбірки між Кличком і Богданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі