середа, 14 серпня 2019 10:12

На Портнова подали заяву до ДБР - у ній згадується Зеленський

На Портнова подали заяву до ДБР - у ній згадується Зеленський
Політикиня перераховує призначення Зеленського і називає їх зобов'язаннями Зеленського перед Портновим і главою Офісу Андрієм Богданом. ФОТО: LIGA.net

Кандидатка в депутати від "Європейської солідарності" Тетяна Чорновол подала до Державного бюро розслідувань заяву на екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова.

Про це вона повідомила у своєму блозі в "Українській правді".

Чорновол просить ДБР перевірити інформацію, за якою Портнов створив злочинну організацію для узурпації влади, а також систему тиску на суд і підпорядковану йому "корупційну вертикаль" у владі президента Володимира Зеленського.

Політикиня перераховує призначення Зеленського, зокрема Рябошапки та Данилюка, і називає їхнє зобов'язаннями Зеленського перед Портновим і главою Офісу Андрієм Богданом. Портнов, зі свого боку, мав фінансувати кампанію Зеленського та забезпечувати судову підтримку.

За вказівкою Порнова Зеленському перерахували гроші екс-помічники депутата Пилипенка, що входив до так званої групи Андрія Портнова у Раді 6-го та 7-го скликань, адвокатка юридичної компанії Портнова та інші, заявляє Чорновол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення щодо Портнова прив'язане до політичної ситуації — адвокат

2 серпня суддя Юрій Вовк задовольнив позов екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова. Він позивався Мін'юсту та Держказначейства за нібито завдану шкоду його репутації. Репутаційною шкодою сторона захисту Портнова називає найменування його "підозрюваним" у листуванні Генпрокуратури та посла України в Канаді з одного боку та урядом Канади з іншого 2014-го. За це проти Портнова застосували санкції, заявила адвокатка Олена Ісаєвська. За словами самого екс-заступника глави АП, на той момент він не був підозрюваним у жодному провадженні. За словами Ісаєвської — був, але недовго.

Представники Мін'юсту, Держказначейства, ГПУ та МЗС просили відмовити в позові з огляду на безпідставність вимог. Посол України в Канаді Андрій Шевченко, з якого збирається стягувати кошти Портнов, у коментарі Слідству.Інфо назвав позов "неадекватним і політично вмотивованим".

Зараз ви читаєте новину «На Портнова подали заяву до ДБР - у ній згадується Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі