пʼятниця, 17 лютого 2017 17:31

На блокаду Донбасу відреагувала "Велика сімка"

На блокаду Донбасу відреагувала "Велика сімка"

Посли країн "Великої сімки" закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба посольства Італії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас український уряд закликали провести реформи для забезпечення енергетичної безпеки країни.

"Уряду необхідно модернізувати заводи і провести важливі реформи для забезпечення довгострокової безпеки енергопостачання країни", - йдеться в заяві послів країн G7.

У заяві зазначили: блокада транспортного сполучення загрожує енергетичній безпеці мільйонів громадян. Посли закликали всі залучені в блокування постачання вугілля з неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей розблокувати залізничні колії та автомобільні дороги для легальної торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду хочуть паралізувати - віце-спікер

Також дипломати наголосили на прозорій і законній системі транспортування енергоресурсів і зміцненні впевненості суспільства в тому, що комунальні підприємства експлуатують на благо суспільства.

До країн "Великої сімки" входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

25 січня ветерани АТО оголосили торгову блокаду окупованих районів Донбасу. Заблокували залізницю на кількох напрямках. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перекриття залізниці.

15 лютого уряд увів надзвичайні заходи в енергетиці через нестачу вугілля. Через це 16 лютого пройшло засідання Ради національної безпеки і оборони. За його результатами доручили Кабінету міністрів та НКРЕКП вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «На блокаду Донбасу відреагувала "Велика сімка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі