середа, 17 квітня 2013 13:45

Депутати вдруге відмовилися зменшувати пенсійний вік: цього разу недостача в 7 голосів

Депутати вдруге відмовилися зменшувати пенсійний вік: цього разу недостача в 7 голосів
Нардепи провалили всі голосування за скасування пенсійної реформи. Фото: news.ub.ua

Верховна Рада двічі не проголосувала за скасування пенсійної реформи. Депутати не підтримали у першому читанні відповідний законопроект нардепа від "Батьківщини" Людмили Денисової.

За її законопроект проголосував лише 221 депутат із необхідних 226-ти.

Вказаним документом серед іншого пропонувалося визначити, що особи мають право на призначення пенсії за віком при досягненні чоловіками 60 років, а жінками 55. При цьому автор пропонує, щоб мінімальний страховий стаж для призначення пенсії становив 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 голосів не вистачило для скасування пенсійної реформи, 14 "опозиціонерів" не голосували

Денисова також пропонувала встановити такий порядок визначення доходу для обчислення пенсії: враховувати заробітну плату за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. При цьому за бажанням пенсіонера та за умови наданням ним підтверджуючої довідки можуть бути враховані в страховий стаж за будь-які 60 місяців, які він працював.

Нагадаємо, раніше депутати не підтримали подібний законопроект позафракційного нардепа Сергія Міщенка. Задля ухвалення рішення не вистачило 4 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вдруге відмовилися зменшувати пенсійний вік: цього разу недостача в 7 голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі