четвер, 12 вересня 2019 07:43

ЦВК прокоментувала свій розпуск

ЦВК прокоментувала свій розпуск
ЦВК хочуть розпустити. ФОТО: УНІАН

Центральна виборча комісія відкидає всі звинувачення президента, які ставлять під сумнів легітимність виборів, і сприймає свій можливий розпуск як політично вмотивоване рішення.

"11 вересня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, на якому було рекомендовано Верховній Раді розглянути подання президента України про дострокове припинення повноважень складу Центральної виборчої комісії. Центральна виборча комісія, ознайомившись з вищезгаданим поданням, вважає за необхідне висловити позицію, відповідно до викладених у ньому зауважень", - йдеться в офіційній заяві на сайті ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет виборців став на захист ЦВК

Щодо питання одномандатного виборчого округу №198 у ЦВК не було жодних невиправданих зволікань під час встановлення результатів виборів у даному окрузі. Комісія здійснила всі підготовчі дії щодо встановлення результатів волевиявлення в одномандатному виборчому окрузі №198.

"Однак, у зв'язку з початком процедури припинення повноважень складу Центральної виборчої комісії та з метою уникнення ситуації, яка поставить під загрозу встановлення легітимних та законних результатів виборів, станом на 11 вересня ЦВК вимушена відтермінувати початок повторного підрахунку голосів на виконання рішення суду по справі №9901/486/19", - підкреслили в комісії.

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав достроковий розпуск Центральної виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК прокоментувала свій розпуск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі